Bayramların olmazsa olmazı baklava artık Airfryer sayesinde çok daha az kalorili ve pratik. İşte size adım adım kolay baklava tarifi!

Bu tarif sayesinde bir daha fırına gitmeyeceksiniz! Lezzetli Kruvasan yapmanın en basit yolları Bu tarif sayesinde bir daha fırına gitmeyeceksiniz! Lezzetli Kruvasan yapmanın en basit yolları

Geleneksel lezzetlerle modern teknolojiyi birleştiren Airfryer, baklava yapımını hem kolaylaştırıyor hem de daha sağlıklı hale getiriyor.

Düşük kalorili ve pratik tatlı arayanların yeni favorisi: Airfryer ile hazırlanan baklava. Bu yöntemle, lezzetten ödün vermeden sağlıklı tatlılar yapabilirsiniz.

MALZEMELER

7 tane baklavalık yufka
100 gram tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı çeviz ya da fındık içi
1 bardak su
1 bardak şeker
3-4 damla limon suyu

TARİF

Şerbeti hazırlamak için şeker ve suyu bir tencerede kaynatın.
Birkaç damla limon ekledikten sonra 5 dakika daha kaynatın ve altını kapatın.
Baklavalık yufkalardan birini tezgahta açın.
Eritilen tereyağını sıvı yağ ile karıştırın ve karışımdan fırça yardım ile yufkaya sürün.
Üzerine ceviz ya da fındık içlerini serpiştirin.
Yufkalar bitene dek her kata bunu uygulayın.
Airfryer’i 160 dakikaya ayarlayın.
Hazırladığınız tatlıyı Airfryer haznesine yerleştirin.
15 dakika pişirin.
Pişen tatlının sıcağı çıkmadan soğuk şerbet dökün.
Servis edin.