Misafirlerinize hızlıca hazırlayabileceğiniz mozaik pasta, pratikliği ve lezzetiyle gönlünüzde taht kuracak! İşte adım adım mozaik pasta yapmanın püf noktaları.

Bu tarif sayesinde bir daha fırına gitmeyeceksiniz! Lezzetli Kruvasan yapmanın en basit yolları Bu tarif sayesinde bir daha fırına gitmeyeceksiniz! Lezzetli Kruvasan yapmanın en basit yolları

Bisküvi kırıkları ve kakao ile hazırlanan mozaik pasta, çay saatlerinizde ve özel günlerinizde vazgeçilmez bir lezzet haline gelecek. İşte bu lezzeti evinizde kolayca yapmanın yolları.

Hem lezzetli hem de pratik bir tatlı olan mozaik pasta, anılarınızı tazeleyecek ve damaklarınızı şenlendirecek. Bu basit tarifle, evde hızlıca nefis bir mozaik pasta yapabilirsiniz.

Mozaik Pasta Malzemeleri
7 yemek kaşığı tereyağı (80 gram kadar)
1 su bardağı süt (200 ml)
4 yemek kaşığı pudra şekeri (yerine 3 yemek kaşığı toz şeker de kullanabilirsiniz.)
3 yemek kaşığı kakao
2 paket sade pötibör bisküvi

Üzeri için:

½ su bardağı Hindistan cevizi tozu

Mozaik Pasta Nasıl Yapılır?

Mozaik pasta yapılışı için uygun bir tencere alalım.
7 yemek kaşığı tereyağını güzelce eritelim. Tereyağını yakmamaya özen gösterelim.
Karıştırma kabı alalım ve içerisine pudra şekeri veya 3 yemek kaşığı toz şekeri koyalım.
Pudra şekerinin üzerine eritilen tereyağını koyalım. Ardından 1 su bardağı yani 200 ml kadar sütü ekleyelim.
Tüm malzemeleri karıştırma kabında çırpalım.
2 paket pötibör bisküviyi güzelce karışımın içerisine kıralım. Çok büyük ve çok küçük parçalar haline getirmemeye özen gösterelim.
Bisküvileri de kırdıktan sonra spatula yardımı ile tüm malzemelerimizi güzelce karıştıralım. Bisküvilerin kakaolu harca iyice bulanmasına önem gösterelim.
Servis edilecek kabın içerisini streç film ile kaplamamız gerekiyor. Eğer kaplama yapmaz isek pasta harcı yapışır ve kap içerisinden kolaylıkla çıkmaz. Burada baton borcam kalıbı ya da kek kalıbı kullanabilirsiniz. Eğer bunlar yoksa herhangi bir kalıp da kullanıma uygun olacaktır.
Tüm harcımızı kalıba dökelim.
Döktüğümüz harcın üzerini spatula yardımı ile düzleyelim.
Kalıbın kenarlarında kalan streç film ile pastanın açık kalan yerlerini de güzelce saralım.
Buzdolabınızda bulunan dondurucu bölmesinde yaklaşık 4 saat kadar donmasını bekleyelim.
Servis edeceğiniz zaman streç filmden çıkarıp dilimleyerek servise hazır hale getirebilirsiniz.
Dilerseniz servis esnasında üzerine Hindistan cevizi tozu serpebilirsiniz.
Mozaik pastanız hazır.

Pratik malzemelerle ve kısa sürede hazırlayabileceğiniz mozaik pasta, çocukluğunuzun unutulmaz lezzetlerinden biri olarak sofralarınızı süslemeye devam ediyor. Hem çocukların hem de yetişkinlerin severek tüketeceği bu lezzetli tatlı, özellikle ani misafirler için ideal. Mozaik pasta, bisküvi ve kakao ile tatlı krizlerinizin en büyük yardımcısı olacak. Deneyin ve bu lezzetli anların keyfini çıkarın. Afiyet olsun!