Pazar sabahlarının vazgeçilmezi olan kabarık pankekler, bu tarif ile çok daha kolay! Puf puf kabaran ve ağızda dağılan pankekler için gerekli tüm detaylar bu rehberde. Deneyin ve kahvaltılarınızı bir üst seviyeye taşıyın!

Sıradan pankeklerden sıkıldınız mı? İşte size her seferinde mükemmel kabaracak puf puf pankek tarifi! Bu basit adımları takip ederek, evinizde restoran kalitesinde pankekler yapabilirsiniz.

Evinizde hızlıca harika pankekler yapmaya hazır olun. Bu detaylı tarif, mükemmel kıvamı ve lezzeti yakalamanız için size adım adım rehberlik edecek. Pankeklerinizi çeşitli ekstralarla süsleyerek, kahvaltılarınızı şenlendirin!

MALZEMELER

2 adet yumurta
2 yemek kaşığı kadar toz şeker
1 su bardağı kadar süt
1,5 su bardağı kadar un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya ya da şekerli vanilin
Bir miktar sıvı yağ

Kahvenizin yanına eşlik edecek Nefis Berliner tarifi Kahvenizin yanına eşlik edecek Nefis Berliner tarifi

ORİJİNAL PANKEK NASIL YAPILIR?

Pankek hamuru yani pankek harcının yapılışında ilk iş, derin bir kaba 2 yumurta kırın ve 2 yemek kaşığı toz şeker ekleyin. Şeker eriyinceye kadar yumurtaları varsa bir çırpma teli ile çırpın.
Şeker eridikten sonra 1 paket kabartma tozunu, 1,5 su bardağı unu ve şekerli vanili ya da vanilyayı elekten geçirerek kaba dökün.
Son olarak 1 su bardağı kadar süt ilave edip yeniden malzemeleri çırpın. Kek harcından biraz daha yoğun bir kıvam alıncaya kadar çırpmanız gerekiyor.
Pankek hamurumuz hazır olduğuna göre pişirmeye geçebiliriz. Bunun için varsa bir pankek tavası kullanılması daha iyi olacaktır. Yoksa da çapı çok büyük ve fazla kalın olmayan bir tava ile de yapabilirsiniz.
Önce tavaya bir miktar sıvı yağ dökün ve tavanın altını açın. Daha lezzetli olur düşüncesiyle tereyağı kullanmayın. Tereyağı oldukça hızlı yanan bir yağ olduğu için pankek hamurunun dışı yanar ama içi çiğ kalabilir.
Küçük bir kepçe ile pankek harcından alıp yavaşça tavaya ortadan dökün. Harcı acele etmeden tek hamlede yani kesintisiz bir şekilde tavaya dökerseniz pankek kendiliğinden yuvarlak bir şekil alacaktır.
Pankek hamurunun alt tarafı pişince spatula ile kaldırın ve ters çevirip öbür tarafını da pişirin. Fazla tutmamaya dikkat edin yoksa pankekin dış tarafında fazlaca siyah yanık lekesi oluşur. Açık kahverengi lekeler olacak kadar pişmesi yeterlidir. Pankek hamuru bitene kadar bu işlemi tekrar edin.

PANKEK YAPIMININ PÜF NOKTALARI

Lezzetli bir pankek yapımının en önemli noktası, kıvamında hamur yapmaktan geçer. Eğer hamurun kıvamı çok akıcı olursa yeterince kabarık olmaz. Hamurun akıcı ve aynı zamanda koyu olması gerekir.

Kıvamında yaptığınız hamuru kaşıkla tavaya yavaşça yaymalısınız.

Sıcaklığın iyi ayarlanması, her tarafının eşit şekilde pişmesini sağlar.

Bu puf puf pankek tarifi ile kahvaltılarınız artık çok daha keyifli geçecek. Evde kolaylıkla yapabileceğiniz bu pankekler, tüm aile bireyleri ve misafirleriniz tarafından çok beğenilecek. Pazar sabahlarınızı bu lezzetli pankeklerle taçlandırın ve herkesin yüzünde bir tebessüm oluşturun. Şimdi mutfakta harikalar yaratma zamanı!