Geleneksel tatlılarımız arasında özel bir yere sahip olan Bülbül Yuvası, özel günlerinizin ve aile toplantılarınızın yıldızı olacak. Bu lezzetli ve pratik tarif ile herkesi etkilemeye hazır olun!

Şerbetli tatlı severlerin favorisi Bülbül Yuvası, hem göze hem de damağa hitap eden eşsiz bir lezzet sunar. Evde kolayca yapabileceğiniz bu tatlı için gereken malzemeler ve püf noktaları burada!

Ceviz ve şerbetin muhteşem uyumuyla büyüleyen Bülbül Yuvası, tatlı ihtiyacınızı en lezzetli şekilde karşılayacak. Bu tatlıyı hemen denemek için tüm ipuçlarını sizlerle paylaşıyoruz.

Bu tarifle kimse sizin kadar iyi börek yapamayacak: Çıtır çıtır Sodalı Rulo Börek tarifi Bu tarifle kimse sizin kadar iyi börek yapamayacak: Çıtır çıtır Sodalı Rulo Börek tarifi

Bülbül Yuvası Malzemeleri:

8 adet baklavalık yufka
125 gram tereyağı
400 gram iri dövülmüş ceviz içi
500 gram toz Antep fıstığı

Şerbeti için:

250 ml su
200 gram toz şeker
1/2 çay kaşığı limon suyu

Bülbül Yuvası Yapılışı:

Tereyağını bir sos tavasına alarak orta ateşteki ocakta eritin ve kenara alın. 
Yufkalardan birini tezgahınıza sererek açın. 
Üzerine fırçayla erimiş tereyağı sürün ve tamamının yağlandığından emin olun. 
Ceviz içinden ve Antep fıstığından da alarak yufkanın üzerine serpiştirin ve diğer yufkayı üzerine kapatın.
Yeniden yufkayı yağlayın, üzerine ceviz ve Antep fıstığı serpiştirin ve diğer yufkayı üzerine yerleştirin. 
Bu şekilde yufka ve diğer malzemeler bitene kadar devam edin. 
Son katı yağlayıp üzerine ceviz ve Antep fıstığı serpiştirdikten sonra yufkaların tamamını geniş taraftan başlayarak sıkı bir rulo halinde sarın. 
Rulodan 3-4 santimetre genişliğinde dilimler kesin. 
Fırın kabınıza kestiğiniz ruloları dik şekilde, yani kesik tarafları tabana ve yukarı bakacak şekilde yan yana yerleştirin.
Yufkaları 180 derecelik önden ısıtılmış fırına atın ve 18-20 dakika pişirin.
Tatlı pişerken şerbeti hazırlamaya geçebiliriz, çünkü şerbeti sıcakken ve sıcak tatlının üzerine dökmemiz gerekiyor. 
Bir sos tenceresini ocağa alıp içine şekeri ve suyu ekleyin. Şekerin erimesi için birkaç dakika karıştırın ve ardından orta ateşteki ocağa alın. 
Şerbet kaynamaya başladığında içine limon suyunu da ekleyin, ocağın altını kısın ve 2-3 dakika daha kaynatın. Ardından ocaktan alın.
Fırından çıkardığınız tatlının üzerine vakit kaybetmeden şerbeti dökün ve oda sıcaklığına gelene kadar tezgahta dinlendirin. Ardından üzerini arzu ederseniz ceviz ve Antep fıstığı serpiştirerek süsleyebilir ve servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Bülbül Yuvası tarifi ile tatlı sofralarınıza klasik bir dokunuş katın! Her bir malzemenin lezzetiyle uyum içinde olduğu bu tatlı, misafirlerinizi memnun etmek için birebir. Deneyimlerinizi tatlıya dönüştürmek için bu pratik ve lezzetli tarifi mutlaka deneyin. Bülbül Yuvası, tatlı sohbetlerinize eşlik etmeye hazır. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi