Kakaonun büyüleyici lezzetiyle hazırlanan kakaolu ıslak kurabiye, herkesin beğenisini kazanıyor. İşte, bu lezzetli ve kolay kurabiye tarifinin malzemeleri ve yapılışı.

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz kakaolu ıslak kurabiye tarifi, çay saatlerinizin yıldızı olacak. Kakaonun eşsiz lezzetiyle, her lokmada sizi mest edecek.

Kakaolu ıslak kurabiye, tatlı severler için ideal bir seçenek sunuyor. Bu basit ve etkili tarifle, evinizde pastane kalitesinde kurabiyeler yapabilirsiniz. İşte malzemeler ve yapılış aşamaları.

Kakaolu Islak Kurabiye Tarifi

Pastaneden hiçbir farkı yok! Evde Laz böreği nasıl yapılır? Ustasından Laz böreği tarifi Pastaneden hiçbir farkı yok! Evde Laz böreği nasıl yapılır? Ustasından Laz böreği tarifi

Malzemeler

Yarım paket margarin (oda ısısında)
1 adet yumurta
1 çay bardağından şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
3 yemek kaşığı kakao
3 su bardağı un (kontrollü)

Şerbeti için;

2 Türk kahvesi fincanı şeker
2 Türk kahvesi fincanı su

Kakaolu Islak Kurabiye Tarifi

Önce şerbeti ocağa alıp kaynaya kadar karıştıralım ,kaynanaya başlayınca 2 dk sonra kapatıp soğumaya bırakılım şerbet soğuk olacak.
Margarin, yağ, yumurta ,sırayla malzemeleri koyup güzelce yumuşacık ele yapışmayan hamur elde edeceksiniz zaten hemen toparlanan bir hamurdur.
Hamur hazır olunca ceviz büyüklüğe parçalar alıp yuvarlayalım yağlı kağıtlı tepsiye dizelim.
180 derece de 18 -20 dk lık fırına koyalım sürekli kontrol edin her fırın aynı değildir.
Pişen kurabiyeleri 2 dk dinlendirdikten sonra şerbete ters düz batırıp çıkaralım istediğiniz gibi süsleye bilirsiniz.

Kakaolu ıslak kurabiye, hem lezzetli hem de pratik bir tatlı seçeneği olarak sofralarınıza yeni bir tat katıyor. Bu tarif, kakaonun eşsiz lezzetini tatlı severlerle buluşturuyor. Deneyin ve tatlı sohbetlerinize eşlik etsin!