Tahin ve kabak ikilisinin muhteşem uyumuyla hazırlanan tahinli kabak tatlısı, herkesin beğenisini kazanıyor. İşte, bu lezzetli ve kolay tatlı tarifinin malzemeleri ve yapılışı.

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz tahinli kabak tatlısı tarifi, misafir sofralarınızın yıldızı olacak. Tahinin eşsiz lezzetiyle kabağın uyumu, her lokmada sizi mest edecek.

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

Tahinli kabak tatlısı, geleneksel lezzetleri sevenler için ideal bir seçenek sunuyor. Bu basit ve etkili tarifle, evinizde pastane kalitesinde bir tatlı yapabilirsiniz. İşte malzemeler ve yapılış aşamaları.

Tahinli kabak tatlısı tarifi

MALZEMELER

1.5 kg kabuğu soyulmuş bal kabağı
3 su bardağı toz şeker
1.5 çay bardağı tahin
1.5 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi

TARİF

Kabakların kabuğunu soyup ince uzun parçalar şeklinde dilimleyin. Dikdörtgen fırın kabına kabakları yerleştirin.
Üzerine şekeri serpin. Üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında bir gece bekletin.
Ertesi gün üzerini yağlı kağıt ile örterek 160 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Soğuyunca üzerine tahin gezdirin ve ceviz ile süsleyin.

Tahinli kabak tatlısı, hem hafif hem de lezzetli bir tatlı seçeneği olarak sofralarınıza yeni bir tat katıyor. Bu tarif, tahin ve kabağın harika uyumunu tatlı severlerle buluşturuyor. Deneyin ve tatlı sohbetlerinize eşlik etsin!