Bayatlamama garantili! Çörek otlu kurabiyenin eşsiz lezzetine hazır mısınız? Çay saatinizin vazgeçilmez lezzeti olmaya aday çörek otlu mini kurabiye tarifini sunuyoruz. Pratik, lezzetli ve uzun süre taze kalan bu kurabiyenin sırrını keşfedin ve ailenizle paylaşın.

Çörek otlu mini kurabiye tarifi ile çay saatlerinizi tatlandırın! Bayatlamayan, daima taze kalabilen bu eşsiz lezzeti kolayca hazırlayın ve lokma lokma keyfini çıkarın.

Çay saatinizin vazgeçilmez lezzeti olmaya aday çörek otlu mini kurabiye tarifini sunuyoruz. Pratik, lezzetli ve uzun süre taze kalan bu kurabiyenin sırrını keşfedin ve ailenizle paylaşın.

ÇÖREK OTLU MİNİ KURABİYE MALZEMELERİ NELER?

100 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (sarısı üzerine)
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1/2 çay bardağı çörek otu
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un

ÇÖREK OTLU MİNİ KURABİYE NASIL YAPILIR?

Şerbetin ve İrmiğin muhteşem uyumu: Kısa sürede hazırlanan Hira Tatlısı tarifi Şerbetin ve İrmiğin muhteşem uyumu: Kısa sürede hazırlanan Hira Tatlısı tarifi

Tereyağı, yumurta beyazı, sıvı yağ, şeker, tuz ve sirkeyi derin bir kaba alın.

Kaptaki malzemeleri iyice karıştırın.

Ardından kabartma tozunu ilave edin ve iyice yoğurun.

Çörek otunu ekleyip bir tur daha yoğurun.

Hamuru minik minik misket büyüklüğünde olacak şekilde yuvarlayın.

Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

Sonrasında üzerini yumurta sarısıyla kaplayın.

180 derecelik fırında 25 dakika pişirin

Afiyet baş şeker olsun.

ÇÖREK OTLU MİNİ KURABİYENİN YANINDA NE GİDER?

Çörek otlu mini kurabiye çay saatlerinde servis edilebilir. Çay, kahve ile tüketebileceğiniz bu kurabiyenin yanına isterseniz çikolata, muz veya kivi de ekleyebilirsiniz.

Çörek otlu mini kurabiye tarifi ile çay saatlerinize yeni bir tat katın. Bu pratik ve lezzetli tarif sayesinde, bayatlamayan kurabiyeleriniz her zaman taze ve lezzetli kalacak. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti ailenizle ve misafirlerinizle paylaşın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi