Tatlı krizleriniz için sağlıklı ve lezzetli bir çözüm arıyorsanız, elmalı tarçınlı çatlak kurabiyemiz tam size göre. Hem kolay hem de enfes!

Çıtır çıtır dışı ve yumuşacık içiyle, elmalı tarçınlı çatlak kurabiyeler soğuk günlerde içinizi ısıtacak. Bu özel tarif, herkesin favorisi olmaya aday.

Elma ve tarçının eşsiz uyumu, bu kurabiyelerde buluşuyor. Elmalı Tarçınlı Çatlak Kurabiye, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak.

Kahvenizin yanına eşlik edecek Nefis Berliner tarifi Kahvenizin yanına eşlik edecek Nefis Berliner tarifi

ELMALI TARÇINLI ÇATLAK KURABİYE NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 çay bardağı taze elma püresi
1/2 su bardağı tereyağı
1 su bardağı esmer şeker
1 büyük yumurta
1 çay kaşığı vanilya özütü ya da 1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 çay kaşığı tuz
Pudra şekeri

YAPILIŞI

Öncelikle bir elmanın kabuklarını soyun ve tencereye alın. Elmanın yumuşaması için biraz kaynatın.
Elma yumuşadıktan sonra püre haline getirin ve biraz soğuması için bekleyin.
Un, tarçın, kabartma tozu ve tuzu bir kapta karıştırın.
Başka bir büyük kapta ise oda sıcaklığındaki tereyağı ve esmer şekeri kremsi bir kıvam alana kadar güzelce karıştırın. Sonrasında yumurtayı ekleyin ve yine karıştırın. Vanilyayı ekleyip yine karıştırın.
Elma püresini ekleyin ve güzelce karıştırın.
Un karışımını azar azar ekleyerek hamuru yoğurun. Hamurun kıvamı kurabiyelerin yapışkan olmaması lazım. Sonra hamuru streç filmle sarın ve buzdolabında yaklaşık 1 saat kadar dinlenmeye bırakın.
Fırını 180 derecede ısıtın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Ardından pudra şekeri serpip kurabiye topunu pudra şekerine bulayın.
Kurabiyeleri fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin ve üzerleri çatlamasını sağlamak için hafifçe bastırın.
Fırında yaklaşık 12-15 dakika veya kurabiyeler altın rengini alana kadar pişirin.

Elmalı Tarçınlı Çatlak Kurabiye tarifimizle, çay saatlerinizi lezzetli bir serüvene dönüştürün. Bu özel lezzet, hem göze hem damağa hitap ediyor. Yapımı kolay ve eğlenceli bu kurabiyelerle sevdiklerinizi şımartın. Afiyet olsun!