Misafirlerinize sunmak için lezzetli ve pratik bir tarif arıyorsanız, üzümlü kek tam size göre. Çayın ya da kahvenin yanında harika giden bu kekin yapımı oldukça basit. İşte adım adım üzümlü kek tarifi...

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve herkesin bayılacağı bir lezzet: Üzümlü kek. Bu tarif ile puf puf kabaran ve içi yumuşacık olan üzümlü keki hemen deneyebilirsiniz. İşte malzemeleri ve yapılışı...

Çay saatleriniz için lezzetli bir alternatif arıyorsanız, üzümlü kek yapımı tam da aradığınız şey olabilir. Yumuşacık dokusu ve enfes tadı ile herkesin beğenisini kazanacak. İşte üzümlü kekin püf noktalarıyla dolu tarifi...

MALZEMELER

3 yumurta
Dövülmüş ceviz
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı kadar kuru üzüm
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya ve kabartma tozu

TARİF

Geniş bir kapta yumurta ve tozşekeri iyice köpürene kadar çırpın.
Yoğurt ve yağı ilave edip tekrar çırpın.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı da eleyerek ilave edip karıştırın.
Son olarak üzüm ve cevizleride ekleyerek iyice karıştırın.
Yağladığınız kek kalıbına döküp fırında 30 dk kadar pişirin.

Bu lezzeti denemeyen pişman oluyor! Çocukluğunuzun tatlı anılarını canlandıracak Köstebek Pasta tarifi Bu lezzeti denemeyen pişman oluyor! Çocukluğunuzun tatlı anılarını canlandıracak Köstebek Pasta tarifi

Üzümlü kek, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olmaya aday. Bu tarif ile evde kolayca hazırlayabileceğiniz üzümlü kek, hem lezzetiyle hem de pratikliğiyle favoriniz olacak. Yumuşacık dokusu ve leziz tadıyla misafirlerinizden tam not alacağınız bu keki hemen deneyin ve çay saatlerinizi şenlendirin!