saatinizin vazgeçilmez lezzeti olmaya aday çörek otlu mini kurabiye tarifini sunuyoruz. Pratik, lezzetli ve uzun süre taze kalan bu kurabiyenin sırrını keşfedin ve ailenizle paylaşın.

ÇÖREK OTLU MİNİ KURABİYE MALZEMELERİ NELER?

100 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (sarısı üzerine)
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1/2 çay bardağı çörek otu
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un

ÇÖREK OTLU MİNİ KURABİYE NASIL YAPILIR?

Tereyağı, yumurta beyazı, sıvı yağ, şeker, tuz ve sirkeyi derin bir kaba alın.

Kaptaki malzemeleri iyice karıştırın.

Ardından kabartma tozunu ilave edin ve iyice yoğurun.

Çörek otunu ekleyip bir tur daha yoğurun.

Hamuru minik minik misket büyüklüğünde olacak şekilde yuvarlayın.

Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

Sonrasında üzerini yumurta sarısıyla kaplayın.

180 derecelik fırında 25 dakika pişirin

Afiyet baş şeker olsun.

Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı! Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı!

ÇÖREK OTLU MİNİ KURABİYENİN YANINDA NE GİDER?

Çörek otlu mini kurabiye çay saatlerinde servis edilebilir. Çay, kahve ile tüketebileceğiniz bu kurabiyenin yanına isterseniz çikolata, muz veya kivi de ekleyebilirsiniz.