Milföy böreği yapmanın en pratik yolu elma dilimleriyle. Bu tarifle 20 dakikada harika bir börek hazırlayabilirsiniz. Malzemeleri hazırlayın ve fırına verin.

Habersiz gelen misafirler sizi korkutmasın. Bu elma dilimli milföy böreği tarifiyle onlara nefis bir ikramda bulunabilirsiniz. Sadece 10 adet milföy hamuru ve kıymalı harç yeterli.
 

Çat kapı gelen gelen habersiz misafirler sizi korkutmasın bu milföy tarifiyle hemen hazırlayacağınız börek sizi gelenlere karşı mahcup etmeyecektir. İsterseniz işte yorgun argın dönen eşinize çayın yanında ikram edeceğiniz bu börek lezzeti karşısında herkesi şaşırtacaktır.

MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır? MasterChef Lahmacun tarifi: Çıtır çıtır Lahmacun nasıl yapılır?

Habersiz gelen misafirler sizi korkutmasın bu milföy tarifiyle hemen hazırlayacağınız börek sizi gelenlere karşı mahcup etmeyecektir. İsterseniz işte yorgun argın dönen eşinize çayın yanında ikram edeceğiniz bu börek lezzeti karşısında herkesi şaşırtacaktır.

Elma dilimleri şeklinde milföy börek tarifi için aşağıdaki malzemelere ihtiyacınız olacak:

Malzemeler:

10 adet milföy hamuru dilimi

İç harcı için:

350 gram dana kıyma
1 büyük boy soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı susam

Hazırlık:

Milföy hamurlarını buzdolabından çıkarın ve oda sıcaklığında çözülmesini bekleyin.
Soğanı soyup ince ince doğrayın.
Sarımsağı soyarak ezin.
Bir tavada zeytinyağını ısıtın, doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyerek hafifçe soteleyin.
Ardından kıymayı ilave edin ve kavrulana kadar pişirin.
Tuz ve baharatları ekleyin, karıştırarak ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Milföy dilimlerini elma dilimleri şeklinde kesin.
Hazırladığınız iç harcı milföy dilimlerinin içine paylaştırın ve üçgen şeklinde kapatın.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin, börekleri dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin.
180 derece önceden ısıtılmış fırında börekler iyice kızarana ve kabarana kadar 15-20 dakika pişirin.
Fırından çıkarıp ılık veya sıcak olarak servis yapın.
Elma dilimleri şeklinde milföy börekleriniz hazır, afiyet olsun!