Kolay ve lezzetli sodalı kek tarifi ile herkesin beğenisini kazanın! Yumuşacık dokusuyla favoriniz olacak

Herkesin sevdiği ve evde kolayca yapabileceği bir lezzet olan sodalı kek, kabarık ve yumuşacık dokusuyla her ısırıkta mutluluğu çağrıştırır. Bu tarifimizde, sıradan kek tariflerine kıyasla daha fazla hafiflik ve yumuşaklık sağlayacak olan sodalı kek tarifini paylaşacağız. İster özel günlerde misafirlerinizi ağırlayın ister sadece kahve molalarınızın tatlandırıcısı olarak hazırlayın, bu tarif sizi her zaman memnun edecek. Şimdi, bu lezzet yolculuğuna başlayalım ve yumuşacık sodalı kek yapmanın püf noktalarını keşfedelim.

YUMUŞACIK SODALI KEK TARİFİ

Malzemeler:

3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 küçük şişe soda
1 su bardağı sıvı yağ
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 yemek kaşığı kakao
2,5 su bardağı un

Üzeri için:

Pudra şekeri

Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır? Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır?

Yapılışı:

İlk olarak, yumurtaları ve toz şekeri mikserle yaklaşık 3 dakika boyunca iyice çırpın.
Ardından, sıvı yağı, sodayı, 2 su bardağı unu (elenmiş), kabartma tozlarını ve vanilyayı ekleyin. Tüm malzemeler iyice karışana kadar yaklaşık 2 dakika boyunca karıştırın.
Hamurun yarısını ayrı bir kaba alın. Diğer yarısına 2,5 yemek kaşığı kakao ekleyip iyice karıştırın.
Yağlanmış kek kalıbına önce biraz sade hamurun bir kısmını yayın.
Üzerine resimde gösterildiği gibi kakaolu hamurdan birer çorba kaşığı kadar alıp, sade hamurun üzerine 4 parça halinde yerleştirin.
Aynı şekilde tekrar sade hamur, ardından 4 parça kakaolu hamur olacak şekilde hamurları sırayla ekleyin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, dikkatlice kontrol ederek pişirin. Kekiniz piştikten sonra soğumaya bırakın.
Soğuyan kekin üzerine pudra şekeri serpin.
Afiyet olsun!