Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı! Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı!

Aniden gelen misafirler için ideal bir çözüm: Hızlı ve pratik kurabiye tarifimizle, pastane lezzetini evinize taşıyın. İşte adım adım kurabiye yapımı!

Malzemeler

Hamuru için malzemeler

26 yemek kaşığı un (yaklaşık olarak 400 gram una denk geliyor)
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
4-5 yemek kaşığı toz şeker (kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
1 paket kabartma tozu

Üzeri için

Bir miktar pudra şekeri

Hazırlanışı

Derin bir kap alın ve içerisine unu ilave edin.
Unun üzerine yumurtayı güzelce kırın. Daha sonra sıvı yağ, kabartma tozu, toz şekeri ve margarini ekleyin. Karışıma koyacağınız margarinin oda sıcaklığında olması gerekir.
Karışımı tüm malzemeler özdeşleşene kadar güzelce yoğurun. Hamur çok yumuşak kıvamda olmamalı.
Yoğrulan hamurun üzerine ince bir bez örtün ve 10-15 dakika dinlenmeye bırakın.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Parçaları elinizle bastırarak yuvarlak hâle getirin.
Bir fırın tepsisinin içerisine yağlı kağıt serin ya da tepsinin her yerini güzelce yağlayın.
Yuvarlak hamurları tepsiye dizin. Hamurlar kabaracağı için aralarına biraz boşluk bırakın.
Fırını 180 dereceye ayarlayarak önceden ısıtın.
Isınan fırına tepsiyi koyun ve 180 derecede 15 dakika kadar pişirin.
Pişen kurabiyeleri fırından alın ve hafif ılınması için bir süre bekletin.
Kurabiyelere pudra şekeri serperek servis tabağına alın. Afiyet olsun.
Pastane kurabiyesinin püf noktaları
Kurabiyeyi yaparken margarinin oda sıcaklığında olması hamurun tam kıvamında olması açısından önem taşır.
Kurabiyeyi fırında pişirirken üzerinin çok fazla kızarmamasına özen gösterin. Pastane kurabiyesinin beyaz renge sahip olması gerekir.
Dilerseniz kurabiyenin üzerine pudra şekeri yerine Antep fıstığı tozu, ceviz parçaları ya da çikolata sosu gibi farklı ürünler koyabilirsiniz. Böylece farklı tatları bir arada deneyebilirsiniz.