Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz sütlü irmik tatlısı tarifi ile tatlı krizlerinize son verin! Hem ekonomik hem de lezzetli olan bu tarif, çay saatlerinizi şenlendirecek. Misafirlerinize pastane lezzetinde bir tatlı sunmak istiyorsanız, bu tarifi mutlaka deneyin. İşte pratik adımlarıyla sütlü irmik tatlısı tarifi!

Tatlı krizlerine hızlı ve lezzetli bir çözüm arıyorsanız, sütlü irmik tatlısı tarifi tam size göre! Evde kolayca yapabileceğiniz bu tarifle hem ekonomik malzemeler kullanarak hem de pratik adımları takip ederek nefis bir tatlı hazırlayabilirsiniz. İşte çay saatlerinize lezzet katacak sütlü irmik tatlısı tarifi!

Tatlı krizlerine son verecek bir tarif arıyorsanız, sütlü irmik tatlısı tam size göre! Kolayca hazırlayabileceğiniz ve ekonomik malzemelerle yapabileceğiniz bu tatlı, çay saatlerinize lezzet katacak. Hem pratik hem de lezzetli bir tatlı arayanlar için mükemmel bir seçenek. İşte adım adım sütlü irmik tatlısı tarifi!

Malzemeler

9 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı toz şeker
1 litre süt
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı

1. Süt ve İrmik Karışımının Hazırlanması

Derin bir tencereye sütü alın.
Üzerine irmik ve şekeri ekleyin.
Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak orta ateşte pişirmeye başlayın.

Supangleyi daha önce hiç böyle denemediniz! Bu gizli malzemeyle Supangle Tarifi bambaşka olacak Supangleyi daha önce hiç böyle denemediniz! Bu gizli malzemeyle Supangle Tarifi bambaşka olacak

2. Karışımın Kaynatılması

Muhallebi göz göz olup kaynamaya başlayana dek karıştırmaya devam edin.
Göz göz kaynamaya başladığında altını kısın.

3. Vanilya ve Tereyağının Eklenmesi

Tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
Altını kapatın ve karışımı ocaktan alın

4. Tatlının Borcama Aktarılması

Karışımı borcama aktarın.
Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.

5. Tatlının Soğutulması ve Servis

Borcamı buzdolabında 4-5 saat kadar bekletin.
Soğuduktan sonra tatlıyı dilimleyin.
Antep fıstığı ile süsleyin ve servis edin

Sütlü irmik tatlısı tarifi ile tatlı krizlerinize son verin ve evde pastane lezzetinde bir tatlı hazırlayın. Kolay yapımı ve ekonomik malzemeleri ile bu tarif, çay saatlerinize lezzet katacak. Sevdiklerinizle bu eşsiz tatlıyı paylaşarak onların da beğenisini kazanın. Afiyet olsun!