Trakya'nın geleneksel lezzeti Selanik tatlısı, hindistan cevizinin enfes aromasıyla birleşerek mutfaklarınızda fark yaratacak. Hem pratik hem de oldukça lezzetli olan bu tarif, özel günlerinizde ya da kendinizi şımartmak istediğinizde tam size göre. Selanik tatlısının detaylı tarifi için okumaya devam edin.

Mide dostu ve lezzetli bir tatlı arıyorsanız, hindistan ceviziyle hazırlanan Selanik tatlısı tam size göre. Trakya'dan tüm Türkiye'ye yayılan bu eşsiz tatlı, sağlıklı ve damak çatlatan bir lezzet sunuyor. İşte adım adım hazırlanışı ve püf noktalarıyla Selanik tatlısı tarifi!

Anadolu'nun zengin tatlı kültüründen bir parça olan Selanik tatlısı, hindistan cevizinin eşsiz lezzetiyle sofralarınıza geliyor. Hem göze hem de damağa hitap eden bu tatlı, özel günlerinizi daha da özel kılacak. Selanik tatlısının herkesin beğenisini kazanacak tarifi için hemen okumaya başlayın.

Hindistan Cevizli Selanik Tatlısı

Malzemeler

Aklınızı başınızdan alacak! Dört malzemeyle 15 dakikada Kakaolu Kek tarifi Aklınızı başınızdan alacak! Dört malzemeyle 15 dakikada Kakaolu Kek tarifi

Hamuru için

2 su bardağı mısır unu
1 su bardağı un
2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı
Hindistan cevizi
1 çay kaşığı karbonat

Şerbeti için

1/2 kg toz şeker
4 su bardağı su
Hindistan Cevizli Selanik Tatlısı

Nasıl Yapılır

Öncelikle şerbeti hazırlamak için; su ve şekeri orta boy bir tencereye aktarın. Kısık ateşte, arada sırada karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin.
Kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Hamuru için; mısır unu, un, yumurta, şeker ve sıvı yağı derin bir kaseye aktarın. Hindistan cevizi ve karbonatı da ekleyip yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinin arasında yuvarlayın. Hazırlanan hamurları pişirme kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri altın sarısı oluncaya kadar 30 dakika pişirin.
Henüz sıcak haldeyken üzerine soğuk şerbet gezdirip, şerbeti çekmelerini bekleyin. Dilerseniz üst kısımlarını Hindistan cevizi serpiştirerek süsleyebilirsiniz.
Selanik tatlısını, yanına çok yakışan ev yapımı armut kompostosu ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Püf Noktası

Hamurun lezzetini arttırmak için üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin.
Tatlının pofuduk olmasını isterseniz, karışıma bir çay kaşığı kabartma tozu ilave edin.
Kıvamı yumuşak olursa, azar azar elenmiş un ekleyin.
Dilerseniz tatlının üst kısımlarını hindistan cevizi yerine ufalanmış ceviz ve fındık içi ile süsleyebilirsiniz.
Şekil vermek için bardak kenarlarını ve kurabiye kalıplarını kullanabilirsiniz.

Selanik tatlısı, lezzeti ve hikayesiyle Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olmayı sürdürüyor. Bu tarifi deneyerek mutfaklarınızda yeni lezzetler keşfedin ve sevdiklerinizle paylaşın. Unutmayın, her tatlı bir hikaye taşır ve Selanik tatlısı da sizin hikayenizin bir parçası olmaya aday. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi