Tatlı krizlerinize çözüm: Karamelli trileçe! Sütlü şerbeti ve nefis karamel sosu ile birleşen yumuşacık kekiyle bu tatlı, her mevsim keyifle tüketebileceğiniz bir lezzet. İşte adım adım karamelli trileçe yapımı ve tarifin detayları.

Karamelli trileçe, şerbetli tatlıların en hafif ve en lezzetli seçeneklerinden biridir. Mis gibi karamel kokusu ve sütlü şerbetiyle damakları şenlendiren bu tatlıyı evde kolayca yapabilirsiniz. İşte karamelli trileçe tarifinin püf noktaları ve adım adım yapılışı.

Sütlü tatlı mı yoksa şerbetli tatlı mı yapacağınıza karar veremiyorsanız, ikisini birleştiren karamelli trileçe tam size göre! Bu nefis tatlı, hafifliği ve lezzetiyle herkesin favorisi olacak. Karamelli trileçe yapmanın tüm inceliklerini ve tarifini burada bulabilirsiniz.

MALZEMELER

Keki için:

5 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1 su bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu

Sütlü şerbeti için:

1 paket sıvı krema
1 litre süt
1/2 su bardağı toz şeker

Karamel sosu için:

1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

1 paket krem şanti
1 su bardağı süt

Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı! Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı!

TARİF

Pandispanyası için yumurtalar, vanilin ve şeker köpük köpük olana kadar 6-7 dakika çırpılır. Su ve sıvı yağ eklenip çırpmaya devam edilir. Elenmiş un ve kabartma tozu eklenir, mikserin düşük ayarında veya spatulayla karıştırılır.
Büyük dikdörtgen borcamın tabanı tereyağıyla yağlanır. Kek harcı aktarılır ve önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda, 170 derecede 35-40 dakika pişirilir.
Yüksek ayarda pişerse üzeri hemen kızarıp içi hamur kalabilir. Üzeri hafif pembeleşince kürdan testi yapılır ve kapatılır.
Kek pişerken karamel sos hazırlanır. Şeker teflon tavaya alınır ve eritilir. Erimeye başladığında kısık ateşte ara ara karıştırılır. (yanıksı tadı olmaması için)
Sonra tereyağı eklenir. Bu şekilde daha parlak olacaktır. Eridiğinde 1 su bardağı su ilave edilir. Bu aşamada şeker sertleşiyor. Orta ateşte karıştırarak şeker eritilir.
Sonrasında nişasta kalan 1 su bardağı suda çözdürülür ve tavaya aktarılır. Kaynayana kadar karıştırarak pişirilir. Kaynamaya başladığında kısık ateşte 3-4 dakika pişmeye bırakılır ve kıvam aldırılır. Kapatılıp oda sıcaklığında soğumaya bırakılır.
Sütlü şerbeti için gerekli malzemeler geniş bir kaseye alınır ve şeker eriyene kadar karıştırılır.
Pandispanya piştikten sonra ilk sıcağı geçince sütlü şerbet her yerine gezdirilir. 1 saat buzdolabında dinlendirilir.
Üzeri için krem şanti hazırlanır. Soğuk sütle çırpılır. 2 yemek kaşığı kadar dekor için ayrılır. Pandispanyanın üzerine yerleştirilir. Spatulayla düzleştirilir.
Karamel sos aktarılır. Kalan krem şanti sıkma poşetine alınır ve ucu ince bir şekilde kesilir. Karamelin üzerine şeritler çekilir. Kürdanla bir sıra ileri bir sıra geri çizgiler çizilir. Bu işlemi buzdolabına koymadan yapın. Daha güzel şekil alacaktır.
3-4 saat buzdolabında dinlendirildikten sonra servis yapılır.

Karamelli trileçe tarifimizle, bu nefis tatlıyı evde kolayca yapabilirsiniz. Her lokmada ayrı bir lezzet sunan karamelli trileçe, misafirlerinizin ve sevdiklerinizin beğenisini kazanacak. Afiyetle yemeniz dileğiyle!