Poğaçalar, hem kahvaltıda hem de gün içinde atıştırmalık olarak sıklıkla tercih edilen bir lezzet. Ancak sert poğaçalar hayal kırıklığı yaratabilir. Yumuşacık, pamuk gibi poğaçalar yapmak için doğru yerdesiniz! Bu tarifle en lezzetli poğaçaları nasıl yapacağınızı öğreneceksiniz.

Eve gelen misafirlere sunulacak en güzel ikramlardan biri olan poğaça, yumuşak olduğunda daha da lezzetli olur. Sert poğaçalarla vedalaşın ve yumuşacık poğaçalar yapmanın püf noktalarını keşfedin. İşte pamuk gibi poğaça tarifi!

Kahvaltı masalarının ve çay saatlerinin yıldızı poğaçalar, doğru tarifle yapıldığında yumuşacık olur. Puf puf poğaça yapmanın en kolay ve lezzetli yolunu sizler için derledik. Bu tarifle hem kolay hem de nefis poğaçalar yapabilirsiniz.

17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi? 17 Ekim MasterChef dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? Kimler Eleme potasına girdi?

MALZEMELER

Hamuru için:

1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
2 yemek kaşığı (tepeleme) yoğurt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta beyazı
3 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
8 çay bardağı un
75 gr. oda sıcaklığında tereyağı

Arası için:

200 gram beyaz peynir

Üzeri için:

2 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt
1/2 çay bardağı susam ve çörek otu karışımı

TARİF

Minik bir tencere içine bir çay bardağı su, bir çay bardağı süt, yarım çay bardağı sıvı yağı ocakta ılık olacak şekilde ısıtalım. Sıcak olmamasına lütfen dikkat edin. Sıcak olursa hamurunuz kabarmaz.
Ilık karışımı karıştırma kabına dökün. 2 yumurta akı, 2 yemek kaşığı dolusu yoğurt, 3 tatlı kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 paket toz maya ekleyin ve güzelce karıştırın.
Karışıma 8 çay bardağı un ekleyin ve tahta kaşıkla karıştırıp elinizle biraz yoğurun.
Tam bu aşamada 75 gram yumuşak tereyağ ekleyip yoğurmaya devam edin. Hamur sakız gibi bir kıvama ulaşana kadar yaklaşık 5 dakika yoğurun ve yaklaşık 20 dakika mayalanmaya bırakın.
Hamur kabarınca, biraz karıştırıp ortaya doğru katlayarak havasını çıkarın.
Hamurun havasını çıkarttıktan sonra elinizle parçalar koparın ve yuvarlayarak mutfak tezgahına alın. Yuvarladığınız bezeleri ellerinizle açarak ortasına peynir harcınızı yerleştirin ve bohça gibi katlayın.
Elleriniz arasında son kez yuvarladıktan sonra bir pişirme kağıdı serdiğiniz tepsinin üzerine yerleştirin. Hamurları tepsi mayası için 30 dakika bekletin. Hamurlar iki kat kabarınca hamurunuz mayalanmıştır.
İki yumurta sarısına bir yemek kaşığı süt ekleyin ve güzelce çırpın.
Poğaçaların üzerine sürün. Daha sonra üzerine isterseniz susam, isterseniz çörek otu, isterseniz her ikisini serpin.
Önceden ısınmış alt üst ayar 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin.

Yumuşacık, puf puf poğaçalar yapmak artık çok kolay! Bu tarifle herkesin beğenisini kazanacak nefis poğaçalar hazırlayabilirsiniz. Misafirlerinizi ve sevdiklerinizi şaşırtacak bu tarifle lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun!