Tatlı bir mola vermek isteyenler için sütlü irmik tatlısı, mutfakta harikalar yaratmanızı sağlayacak. Bu tarif, adım adım kolayca uygulanabilir adımları ve lezzetli sonucuyla tatlı krizlerinize en güzel çözümü sunuyor.

Pratik ve lezzetli bir tatlı mı arıyorsunuz? Ev yapımı sütlü irmik tatlısı, hem hazırlaması kolay hem de son derece ekonomik. Herkesin bayılacağı bu tatlıyla, kış akşamlarınız daha da tatlı geçecek.

Sütlü irmik tatlısı, geleneksel lezzetlerimizden biri olup, herkesin yapabileceği bir tarife sahip. Bu basit adımları takip ederek, evinizde tatlı ihtiyacınızı en lezzetli şekilde giderebilirsiniz.

MALZEMELER

9 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı toz şeker
1 litre süt
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı

TARİF

Öncelikle derince bir tencereye sütü alın ve üstüne irmikle şekeri ekleyin.
Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak altını açın ve muhallebiniz göz göz olup kaynamaya başlayana dek karıştırın.
Göz göz kaynamaya başladığında altını kısın; tereyağı ile vanilini ekleyip karıştırın ve altını kapatın.
Tatlıyı borcama aktarın ve üzerini bir spatula yardımıyla düzelttikten sonra buzdolabında 4- 5 saat kadar bekletin.
Soğuduktan sonra dilimleyin, Antep fıstığı ile süsleyin ve servis edin.

Supangleyi daha önce hiç böyle denemediniz! Bu gizli malzemeyle Supangle Tarifi bambaşka olacak Supangleyi daha önce hiç böyle denemediniz! Bu gizli malzemeyle Supangle Tarifi bambaşka olacak

Evde hazırlayacağınız sütlü irmik tatlısı, soğuk kış geceleri için mükemmel bir seçenektir. Pratik ve ekonomik malzemelerle hazırlanan bu tatlı, adım adım tarifimizi takip ederek kolayca yapılabilir. Ağızda eriyen bu lezzet, tatlı krizlerinize en iyi çözüm olacak. Şimdi mutfakta harikalar yaratma zamanı. Afiyet olsun!