İzmir'in ünlü tatlısı Şambali'yi evde yapmaya ne dersiniz? Adım adım tarifimizle, bu lezzetli tatlıyı kolayca hazırlayabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Pratik ve lezzetli bir tatlı arayışındaysanız, Şambali mükemmel bir seçim. Ani gelen misafirlerinize sunabileceğiniz bu tatlı, yapımıyla da oldukça basit.

Evde tatlı yapmanın tadını çıkarmak isteyenler için, Şambali tatlısı harika bir alternatif sunuyor. İşte, lezzet dolu bu tatlıyı yapmanız için gereken malzemeler ve püf noktaları.

MALZEMELER

2 bardak yoğurt
2 bardak şeker
4 bardak irmik
1 bardak un
1 tatlı kaşığı karbonat
1 vanilya
Yer fıstığı

Şerbeti için:

4 bardak su
5 bardak şeker
2 damla limon

TARİF

Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo

Şerbeti için şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Kaynamaya yakın limonunu sıkın. İstediğiniz kıvama gelince soğumaya bırakın.
Bir kaba aldığınız yoğurt, irmik ve şekeri çırpın. Un, vanilya ve karbonat ekleyip 15-20 dakika irmikler şişene kadar bekletin. Yağladığınız fırın tepsisine döküp üzerine yer fıstığı dizin.
Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında pişirdikten sonra ilk sıcağının çıkmasını bekleyip üzerine soğuk şerbetinizi dökün.

Şambali tatlısı, İzmir'in geleneksel ve unutulmaz lezzetlerinden biri olarak sofralarınızı süslemeye hazır. Bu kolay ve pratik tarif ile evde Şambali yapmak hem eğlenceli hem de lezzetli. Malzemeleri hazırlayın ve bu adım adım tarifi takip ederek, ailenizi ve misafirlerinizi bu benzersiz tatla şımartın. Şambali, ev yapımı tatlıların içinde özel bir yere sahip olacak.