İtalyan mutfağının vazgeçilmez lezzeti pizza, evde yapımıyla da oldukça iddialı. Kendi damak zevkinize göre malzemeleri seçerek, bu kolay ve lezzetli pizza tarifiyle, ailece keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.

Pizza, dünya genelinde herkesin sevdiği bir yemek. Evde pizza yapmanın püf noktalarını öğrenerek, dışarıdan pizza siparişi verme alışkanlığınızı sonlandırabilirsiniz. İşte size mükemmel bir pizza yapmanın sırları...

Kendi ev yapımı pizzanızla misafirlerinizi şaşırtmaya ne dersiniz? Bu basit ve lezzetli pizza tarifi ile, mutfakta kendi lezzet şöleninizi yaratabilir, sevdiklerinizle unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz.

Pizza tarifi

MALZEMELER

Hamuru için:

5 su bardağı un
1,5 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya
1 çay kaşığı toz şeker
1/2 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu için:

2 su bardağı domates sos
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı fesleğen

Üzeri İçin:

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1çay bardağı rendelenmiş mozarella peyniri
120 gr. sucuk
4 yemek kaşığı konserve mısır
100 gram zeytin (dilimlenmiş, yeşil veya siyah)
1-2 adet biber
1 diş sarımsak

Supangleyi daha önce hiç böyle denemediniz! Bu gizli malzemeyle Supangle Tarifi bambaşka olacak Supangleyi daha önce hiç böyle denemediniz! Bu gizli malzemeyle Supangle Tarifi bambaşka olacak

TARİF

Bir kabın içerisine kuru mayayı dökün ve üzerine ılık su ve şekeri ekleyerek güzelce karıştırın.
Daha sonra mayalı karışıma, unu, zeytinyağını ve tuzu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Unu azar azar ekleyin. Hamur kıvama gelince elinizle yoğurmaya başlayın ve ele yapışmayan, yumuşak bir hamur haline gelene kadar yoğurmaya devam edin.
Hamur istediğiniz yumuşaklığa ulaşınca, kabın üzerini bir streç film ile kaplayıp en az 30 dakika hamurunuzu dinlendirin.
Dinlenen hamurunuzu un serptiğiniz tezgaha alıp, katlayarak havasını çıkarın. Hamuru toparlayıp, 2 ya da 3 parçaya ayırın. İnce hamurlu ve orta boy pizza yapmak istiyorsanız hamurunuzu 3’e bölün. Daha büyük ve kalın hamurlu 2 pizza yapmak istiyorsanız, ikiye bölebilirsiniz.
Kestiğiniz parçayı beze haline getirip un serptiğiniz tezgahın üzerinde merdane yardımıyla açın. Dilediğiniz inceliğe ulaştığınızda pişirme kağıdı serdiğiniz tepsinin üzerine alın. Pişirme kağıdının üzerine biraz mısır unu serptikten sonra açtığınız pizza hamurunu kağıdın üzerine yerleştirin.
Bir çatal yardımıyla pizza hamurunun üzerinde delikler açın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin.
10 dakika sonra hafif pişen hamuru fırından çıkarıp, hazırladığınız domates sosundan üzerine sürün. Pizza sosunu, domates sosuna, fesleğen, kekik, sarımsak ve zeytinyağı ekleyerek hazırlayabilirsiniz.
Pizza sosunun üzerine bolca rendelenmiş kaşar ya da mozarella peyniri yerleştirdikten sonra üzerine dileğiniz malzemeleri ekleyin.
Malzemeleri yerleştirdikten sonra en üste tekrar rendelenmiş kaşar ekleyip tekrar fırına koyun ve 20 dakika daha pişirin. Peynirler güzelce eriyip tüm malzemeler piştiğinde pizzanızı fırından çıkarabilirsiniz. Pizza kesiciyle dilimleyip tüketebilirsiniz.

Ev yapımı pizza, lezzeti ve kolaylığıyla, evde yemek pişirme deneyiminizi bir üst seviyeye taşıyacak. Bu tarif ile pizza yapmak, sadece yemekten çok daha fazlası; aynı zamanda ailece eğlenceli vakit geçirmenin bir yolu. Malzemelerinizi hazırlayın, fırınınızı ısıtın ve bu muhteşem pizza tarifi ile mutfakta lezzetli anlar yaratın. Afiyet olsun!