Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo

Tulumba tatlısının lezzetini evinizde yeniden keşfedin. Bu basit ve ayrıntılı tarifle, tatlı yapmak hiç bu kadar eğlenceli olmamıştı!

Misafirlerinizi büyüleyecek enfes bir tatlı arayışındaysanız, bu tulumba tatlısı tarifi tam size göre!

Ev yapımı tulumba tatlısıyla mutfakta usta bir şef gibi hissedin! İşte adım adım lezzetli bir tarif.

MALZEMELER

2 su bardağı (tepeleme) un
2 çorba kaşığı pirinç unu
100 gr margarin
1.5 su bardağı su
Bir tutam tuz
2 çorba kaşığı ararot
1 çorba kaşığı toz şeker
6 yumurta

kızartmak için;

Ayçiçeği yağı

Şerbeti için;

4 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı limon suyu

TARİF

Şerbeti için şeker ve suyu sos tenceresinde şeker iyice eriyip su ağırlaşıncaya kadar kaynatın. Limon suyunu ilave edip ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
Tereyağını tencerede eritin. 1.5 bardak su ekleyip bir taşım kaynatın. Unu azar azar ilave ederek 10 dakika kavurun. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
Ilınınca yumurtaları teker teker ekleyerek karıştırın. Bir tutam tuz, pirinç unu ve ararotu ekleyip karıştırın. Cıvık hamuru ucu tulumba tatlısı duyu takılmış sıkma torbasına aktarın.
Ayçiçeği yağını orta hararetli ateşte ısıtın. Tatlı hamurundan yağın içine 5 santim uzunluğunda sıkın.
Tencereyi sallayarak kızartın. Kızaran hamurları sıcakken soğuk şerbetin içinde 15 dakika bekletin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Bu kolay ve lezzetli tulumba tatlısı tarifiyle, mutfakta geçirdiğiniz zaman artık daha keyifli ve tatmin edici olacak. Kıtır kıtır ve şerbeti tam kıvamında bu tatlı, sofralarınıza tatlı bir dokunuş katacak. Ev yapımı tatlıların bu kadar lezzetli olabileceğini keşfedeceksiniz. Şimdi, tulumba tatlısı yapma zamanı. Afiyet olsun!