Evinizdeki malzemelerle harikalar yaratmaya hazır mısınız? Beşamel soslu makarna, tüm ailenizin bayılacağı bir yemek olacak. İşte sizin için hazırladığımız özel tarif!

Fırında makarna her zaman favori ama beşamel soslu versiyonu bir başka! Bu tarifle, beşamel sosun püf noktalarını öğrenerek mükemmel bir sonuç alacaksınız.

Sofralarınıza farklı bir tat katmak istiyorsanız, beşamel soslu fırında makarna tam size göre. Bu tarif ile mutfakta geçireceğiniz zamanı keyfe dönüştürebilirsiniz.

Beşamel Soslu Fırında Makarna Tarifi

Malzemeler

Makarnayı haşlamak için;

1 paket fırın makarna
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Sıcak su

İçine;

250 gr beyaz peynir
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Beşamel sosu için;

100 gr margarin ya da tereyağı
Yarım su bardağı un
3,5 su bardağı süt (700 ml)
1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

250 gr kaşar peyniri

Beşamel Soslu Fırında Makarna Tarifi

Beşamel soslu fırında makarna için öncelikle makarnaları haşlayalım. Kaynayan bol suya sıvı yağ ve tuzu ekleyelim.
Üzerine fırın makarnayı da ekleyerek haşlanmaya bırakalım. Ben 7 dakika haşladım. Kontrollü bir şekilde haşlayabilirsiniz.
Beşamel sosu için uygun bir tencereye tereyağını alarak eritelim.
Yağ eridikten sonra unu ilave edelim. Unun kokusu çıkıncaya kadar sürekli karıştırarak kavuralım.
Ardından sütü de yavaş yavaş karıştırarak ilave edelim. Bu aşamada topaklanmaması için sürekli karıştırmaya ve ocağı çok yüksek ateşte açmamaya dikkat edelim.
Koyulaşmaya başlayan sosa tuz ilave edelim ve tekrardan karıştıralım.
Haşladığımız makarnaları ocaktan alıp suyunu süzdürdükten sonra derince bir kaseye aktaralım.
Hazırladığımız beşamel sosu makarnaların üzerine boşaltalım.
Ufalanmış beyaz peynir, tuz ve karabiberi de ekleyerek tüm malzemeyi güzelce karıştıralım.
Büyük boy dikdörtgen borcam veya aşağı yukarı bu ölçülerde herhangi bir fırın kabının tabanını sıvı yağ ile çok az yağlayalım.
Ardından karıştırdığımız beşamel soslu makarnayı borcama aktaralım.
Üzerine rendelenmiş kadar kaşar peynirini serpiştirdikten sonra önceden 200 °C’ye ısıttığımız fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
Sürenin sonunda üzeri nar gibi kızaran fırında makarnamız servise hazır. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyerek servis edelim.

MasterChef 7. eleme adayı hangi yarışmacı oldu? 5 Ekim MasterChef potaya hangi yarışmacı girdi? MasterChef 7. eleme adayı hangi yarışmacı oldu? 5 Ekim MasterChef potaya hangi yarışmacı girdi?

İşte karşınızda, herkesin beğenisini kazanacak beşamel soslu fırında makarna tarifimiz! Umarız bu tarif ile mutfakta harikalar yaratırsınız. Deneyimlerinizi ve önerilerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın. Afiyet olsun!