Bir ölçü ile onlarca kurabiye yapmanın sırrı bu tarifte gizli. Tırtıl kurabiye, kıtır kıtır dokusu ve uzun süre saklanabilme özelliğiyle mutfaklarınızın vazgeçilmezi olacak. Hadi, bu pratik tarifi birlikte deneyelim.

Çayın yanında ne yemek istersiniz diye sorulduğunda, aklınıza gelecek ilk şey tırtıl kurabiye olabilir. Bu tarifle, hem lezzetli hem de sağlıklı kurabiyeler yapabilirsiniz. İşte malzemeler ve yapılışı!

Mutfakta pratik ve leziz bir şeyler yapmak isteyenler için tırtıl kurabiye ideal bir seçenek. Bu tarif, hem kolay hem de enfes sonuçlar veriyor. Uzun süre saklanabilen bu kurabiyeleri denemeye ne dersiniz?

Malzemeler

Yarım paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı toz şeker
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3-3,5 su bardağı kadar alabildiğince un

Tırtıl Kurabiye Nasıl Yapılır?

Malzemeleri sırasıyla karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin.

Tırtıl kurabiye yapımı için pazarda veya marketlerde bulabileceğiniz kalıp ile kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye sırasıyla dizin.

Supangleyi daha önce hiç böyle denemediniz! Bu gizli malzemeyle Supangle Tarifi bambaşka olacak Supangleyi daha önce hiç böyle denemediniz! Bu gizli malzemeyle Supangle Tarifi bambaşka olacak

160-170 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.

Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

Sıcakken yumuşak olmasına bakmayın, soğuduktan sonra kıtır bir hal alıyor.

İşte bu kadar! Tırtıl kurabiyeleriniz hazır. Bu tarif sayesinde evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, uzun süre tazeliğini koruyan ve her ısırıkta lezzet patlaması yaşatan kurabiyeler elde ettiniz. Tırtıl kurabiye, çay saatlerinizin ve özel günlerinizin yıldızı olmaya aday. Her lokmada ailenizin ve misafirlerinizin beğenisini toplayacak olan bu kurabiyeler, şimdiden afiyet olsun!