Kendi mutfaklarınızda enfes açmalar yapın! Adım adım rehberimizle, açma yapmak çok kolay.

Yapımı kolay ve lezzetli, ev yapımı açma tarifimizle, kendi mutfağınızda pastane lezzetini yakalayabilirsiniz.

Evde hızlıca hazırlayabileceğiniz ve herkesin bayılacağı bu açma tarifi, kahvaltıların ve çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak.

TEL TEL AYRILAN AÇMA MALZEMELERİ

3 su bardağı ılık süt

1 su bardağı sıvı yağ

2 tane yumurta (birinin sarısını ayırın)

3 yemek kaşığı şeker

1 buçuk tatlı kaşığı tuz

1 paket kuru maya

8 bardak un

Şerbetin ve İrmiğin muhteşem uyumu: Kısa sürede hazırlanan Hira Tatlısı tarifi Şerbetin ve İrmiğin muhteşem uyumu: Kısa sürede hazırlanan Hira Tatlısı tarifi

TEL TEL AYRILAN AÇMA PÜF NOKTASI

Tüm malzemeleri oda sıcaklığında bekletmeye özen gösterin. Süt mutlaka el yakmayacak bir sıcaklıkta olacak. Bu hamurun kabarmasını sağlar. Hamur mutlaka yumuşak ve biraz ele yapışan bir kıvamda olacak.

Hamurun güzelce mayalanması için yaklaşık 40 dakika bekletmelisiniz. Ayrıca tepsiye aldıktan sonra da 20 dakika bekletmelisiniz. Eğer vaktiniz yoksa fırını 50 dereceye alıp tepsi mayalandırmasını yapabilirsiniz.

TEL TEL AYRILAN AÇMA TARİFİ

Öncelikle mayayı aktifleştirmek için ılık sütün içerisinden şekeri ve mayayı ekleyin. Eriyene kadar karıştırın. Daha sonra geniş bir kabın içine mayalı karışımı ve un hariç diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın. Ardından malzemelerin üzerine unu yavaş yavaş eleyerek ekleyin. Güzelce yoğurun.

Hamur kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak olmalı ve ele yapışmalıdır. Hamuru bu kıvama getirdikten sonra üzerini kapatın ve mayalanması için yaklaşık 40 dakika bekletin.

Hamur mayalandıktan sonra yaklaşık mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın ve çay tabağı genişliğinde açın.

Ardından hamuru rulo şeklinde sarın ve sağlı sollu kıvırarak açma şeklini verin. Hamur bitene kadar bu şekilde yapın. Ardından bir fırın tepsisinin içine yağlı kağıt serin. Açma hamurlarını tepsiye dizin ve ayırdığınız yumurta sarısını üzerlerine sürün.

Hamuru 20 dakika daha tepside mayalandırın ve ardından 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Tel tel ayrılıyor, dev gibi kabarıyor.

Bu ev yapımı açma tarifi ile mutfakta harikalar yaratabilirsiniz. Hem kolay hem de lezzetli bu tarifle, açmalarınız uzun süre tazeliğini koruyacak ve her lokmada ailenizi ve misafirlerinizi mutlu edecek. Şimdi siz de bu tarifi deneyin ve ev yapımı açmaların keyfini çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi