Kaymaklı Ekmek Kadayıfı, yumuşacık dokusu ve enfes lezzetiyle bilinen bir Afyon lezzetidir. Bu yazımızda, evde bu harika tatlıyı nasıl yapabileceğinizi adım adım anlatıyoruz.

Kaymaklı ekmek kadayıfı tarifi

Malzemeler

1 kg toz şeker
1.5 kg su
300 gr kadayıf ekmeği
1/2 taze limon
250 gr kaymak

Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo Masterchef Kuru fasulye yapımı! İşte Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo

Kaymaklı ekmek kadayıfı tarifi

Tarifin yapımına şerbetten başlayalım. Şerbet için gerekli olan su, toz şeker ve limon suyunu tencereye koyalım. Biraz karıştırıp kaynamaya bırakalım. Ekmek kadayıfını uygun bir tepsiye koyup üzerine el yakmayacak sıcaklıktaki sıcak suyu dökelim. Kuru ekmek kadayıfı suyu çeksin diye bekletelim. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra 15-20 dakika orta ateşte kaynatalım. 
Kaynayan şerbeti ekmek kadayıfının üzerine döküp orta ateşte tepside ekmek kadayıfnı kaynatalım. Yavaş yavaş çevire çevire, düz bir spatula ile ekmek kadayıfının altını ara sıra kaldırarak pişirelim. Ekmek kadayıfı suyunu çeker ve altı kuru kalabilir altını sürekli havalandırıp tekrar altına su girmesini sağlayalım. Bu şekilde kaynatarak pişirip ekmek kadayıfına şerbeti çektirelim. Daha sonra soğumaya bırakalım. 1 gece buzdolabında bekleyip soğuyan ekmek kadayıfını dilimleyip üzerine kaymak koyarak servise edelim.