Sabah kahvaltılarınızı veya öğleden sonra çay saatlerinizi şenlendirecek dereotlu poğaça tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Kıyır kıyır, ağızda dağılan bu lezzeti evinizde kolayca yapabilirsiniz.

Evde pastane tadında poğaça yapmak bir sanat! Bu sanatı öğrenmeye hazır mısınız? Dereotlu ve peynirli poğaça tarifimiz ile mutfakta harikalar yaratabilir, misafirlerinizi mest edebilirsiniz.

Pazar sabahlarınızı veya herhangi bir günü özel kılmak istiyorsanız, dereotlu poğaça yapımı tam size göre. Bu tarifle, poğaça yapmanın püf noktalarını öğrenerek, herkesi kendinize hayran bırakacaksınız.

DEREOTLU PEYNİRLİ POĞAÇA MALZEMELERİ

1 büyük çay bardağı yoğurt
1 büyük çay bardağı sıvı yağ
1 adet büyük boy yumurta
1 adet kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı sirke
4 dal dereotu
1 küçük kâse peynir
3 yemek kaşığı susam ya da çörek otu

DEREOTLU PEYNİRLİ POĞAÇA NASIL YAPILIR?

Yağ, yumurta, sirke ve yoğurdu bir kabın içine alıp güzelce karıştırın.
Bu karışımın üzerine tuz, un, kabartma tozu ve ince kıyılmış dereotunu dâhil edip yoğurun.
Yuvarlak bezeler alarak içine peynir koyun ve sonrasında şekil verin.
Şekil verdiğiniz poğaçaları pişirme kâğıdı serdiğiniz tepsiye dizin.
Hazırladığınız hamurların üzerine yumurta sarısı sürün ve sonrasında çörek otu ya da susam serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına attığınız poğaçaların altlı üstlü olacak şekilde 30 dakika pişmesini sağlayın.
Afiyet Olsun.

Püf Noktası:

Poğaçanın kıyır kıyır yapısını sağlamak için sirke kullanımını ihmal etmeyin.
Üzerlerinin daha kızarık görünmesini istiyorsanız yumurta sarısına 1 yemek kaşığı pekmez karıştırabilirsiniz.
Poğaçaların üzerine serptiğiniz susamları ilk olarak bir tavada kavurun ve o şekilde serpin. Böylece daha gevrek bir lezzet elde edebilirsiniz
Kullandığınız malzemelerin oda ısısında olmasına özen gösterin.
Unu kontrollü şekilde dökün. Yavaş yavaş döktüğünüz un ile hamurun kıvamı yumuşak ve yapışmayacak şekilde olmalıdır.

Pişirme Önerisi:

Kahvenizin yanına eşlik edecek Nefis Berliner tarifi Kahvenizin yanına eşlik edecek Nefis Berliner tarifi

Dereotlu poğaça yapımı noktasında alt ve üst kısımların tam kızardığından emin olmalısınız. Ancak pişirme süresinin fırından fırına değiştiğini unutmamalısınız.

Kıyır kıyır yapısı, lezzetli iç harcı ve mis gibi dereotu kokusuyla dereotlu poğaça, sofralarınızın vazgeçilmezi olmaya aday. Bu tarif ve püf noktaları sayesinde, pastane lezzetinde poğaçaları evinizde yapabilir, sevdiklerinizle birlikte keyifle tüketebilirsiniz. Şimdi malzemelerinizi hazırlayın ve bu lezzetli serüvene başlayın. Afiyet olsun!