Türk mutfağının gözde mezelerinden şakşuka, Antalya'dan dünyaya yayılan enfes bir tat. Bu rehberle, kendi mutfaklarınızda bu lezzeti kolayca yaratabilirsiniz.

Akdeniz'in lezzetli mezeleri arasında öne çıkan şakşuka, evde yapımı kolay ve doyurucu bir seçenek. Bu basit adımlarla, Akdeniz lezzetlerini sofranıza taşıyın.

Anadolu’nun en sevilen tatlısı: Sadece 30 dakikada hazırlanan Şekerpare tarifi Anadolu’nun en sevilen tatlısı: Sadece 30 dakikada hazırlanan Şekerpare tarifi

Antalya'dan esinlenen bu şakşuka tarifi, patlıcanın en lezzetli haliyle sizi Akdeniz'e davet ediyor. Sağlıklı ve lezzetli bu meze, tüm aileyi mutlu edecek.

MALZEMELER

4 tane patlıcan
1 yemek kaşığı yağ
1 tane soğan
4 diş sarımsak
3 tane yeşil biber
3 tane domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı kaynar su
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Kızartmak için sıvı yağ

TARİF

Patlıcanları küp küp doğrayın ve bir kabın içine alarak tuzlu suda bekletin.
Biberleri, domatesleri ve soğanları doğrayın.
15 dakika bekletilen patlıcanları kurulayın.
Tavada sıvı yağda kızartın ve kağıt havluya dizin.
Başka bir tavada sos için yağ ile soğan ve sarımsakları kavurun.
Biberleri ekleyin ve kavurun.
Üzerine baharatları ve salçayı ekleyip karıştırın.
Patlıcanları sosun üzerine koyun ve karıştırın.
Arzuya göre kıyılmış maydanoz ile servis edin.

Ev yapımı şakşuka tarifiyle, Akdeniz'in eşsiz lezzetlerini kendi mutfaklarınıza taşıyabilirsiniz. Sağlıklı, lezzetli ve pratik bu meze, her sofraya zenginlik ve renk katacak. Antalya'nın bu geleneksel mezesi, hem gözünüze hem damağınıza hitap edecek. Şakşuka tarifimizi deneyin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın!