Bu lezzeti denemeyen pişman oluyor! Çocukluğunuzun tatlı anılarını canlandıracak Köstebek Pasta tarifi Bu lezzeti denemeyen pişman oluyor! Çocukluğunuzun tatlı anılarını canlandıracak Köstebek Pasta tarifi

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz ıslak kek tarifi ile çay saatlerinizi daha da özel kılın. Bu adım adım rehberle, herkesin bayılacağı ıslak keği yapabilirsiniz.

Çikolatalı tatlılar arasında özel bir yere sahip olan ıslak kek, şerbeti sayesinde ağızda dağılan bir yapıya sahiptir. İşte evde nefis bir ıslak kek yapmanın sırları.

Islak kek, yoğun çikolatalı lezzeti ve şerbetli yapısıyla herkesin favorisi. Bu tarif, ıslak kekin nasıl mükemmel bir şekilde hazırlanacağını adım adım gösteriyor.

Islak Kek Tarifi için Malzemeler

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao

sosu için;

1,5 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı şeker

Islak Kek Nasıl Yapılır?

İlk olarak sosu hazırlamak için, uygun bir tencereye süt, sıvıyağ, kakao ve şeker koyun. Karıştırarak kaynama noktasına gelince ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
Sıvıyağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin.
Son olarak unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve kakaoyu eleyerek ekleyin ve çırpın.
Yağlanmış dikdörtgen borcama kek harcını dökün ve yayın.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirin.
Fırından çıkardığınız keki dilimleyin ve soğuyan sosu sıcak kekin her yerine gelecek şekilde dökün.
Kek sosu çekince servis yapabilirsiniz.

Islak kek tarifi, çikolata ve tatlı tutkunları için mükemmel bir seçenektir. Bu tarifi deneyerek evinizde kolayca lezzetli ve nemli bir kek yapabilirsiniz. Çikolatanın bu en nemli halini keşfetmek için daha fazla beklemeyin, hemen deneyin!