Misafirlerinizi şaşırtacak bir tarif arayışında mısınız? Sirkeli tuzlu kurabiye, hem yapımı kolay hem de lezzetiyle herkesi büyüleyecek!

Evde tuzlu kurabiye yapmanın püf noktalarını öğrenin ve çay saatlerinize pastane lezzetini getirin. İşte adım adım sirkeli tuzlu kurabiye tarifi!

Çayınızın yanına ne iyi gider diye düşünüyorsanız, cevabımız kesinlikle sirkeli tuzlu kurabiye! Uzun süre tazeliğini koruyan bu tarif, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak.

TUZLU KURABİYE TARİFİ

MALZEMELER

250 gram margarin
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 yumurta sarısı üstüne
3 su bardağı un

TUZLU KURABİYE TARİFİ

Yoğurma kabına margarin ve sıvı yağı koyarak karıştırın.
Diğer malzemeleri ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Unu yavaş bir şekilde ekleyerek yoğurmaya başlayın.
Hamur kulak memesi kıvamını alana kadar yoğurmaya devam edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak şekil verin ve tepsiye dizin.
Şekil verdiğiniz hamurların üzerine ayırdığınız yumurtanın sarısını sürün.
Üzerine susam veya çörek otu serpin.
170 dereceli fırında üstü kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin.

TUZLU KURABİYE TARİFİNİN PÜF NOKTALARI

Malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.

Tuzlu kurabiye için kullanacağınız unu mutlaka eleyin.

Annelerin mutfağından gelen lezzet: Ağızda dağılan Ay Tatlısı tarifi Annelerin mutfağından gelen lezzet: Ağızda dağılan Ay Tatlısı tarifi

Hamur yaptıktan sonra mutlaka buzdolabında 30 dakika dinlendirin.

Tuzlu kurabiye hamurunu açıp kalıp yardımıyla şekil verebilirsiniz.

Dilerseniz içerisine mahlep de ekleyebilirsiniz.

Sirkeli tuzlu kurabiye tarifi ile çay saatleriniz artık daha lezzetli ve keyifli geçecek. Bu basit adımlarla hazırlayacağınız kurabiyeler, hem damak tadınıza hitap edecek hem de misafirlerinizden tam not alacak. Pratik malzemeler ve kolay hazırlık süreci ile evde pastane lezzetinde tuzlu kurabiyeler yapın. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun!