Ev yapımı anne keki, lezzeti ve süngerimsi dokusuyla dillere destan. Bu basit tarif ile adeta bir pastane keki yapabilir, tatlı anlarınıza eşlik edebilir.

Supangleyi daha önce hiç böyle denemediniz! Bu gizli malzemeyle Supangle Tarifi bambaşka olacak Supangleyi daha önce hiç böyle denemediniz! Bu gizli malzemeyle Supangle Tarifi bambaşka olacak

Bu anne keki tarifi, mutfakta harikalar yaratmanız için size ilham verecek. Yumuşacık ve nefis bu keki yapmak için ihtiyacınız olan her şey burada.

Anne keki, yumuşaklığı ve lezzetiyle her zaman favoriniz olacak. Bu tarif ile evde nasıl mükemmel bir kek yapabileceğinizi keşfedin ve ailenizi bu lezzetle şımartın.

MALZEMELER

4 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Üzeri için susam veya fındık içi

TARİF

İl olarak yumurta ve şekeri bir kaba alarak yumurta beyazlaşıp köpük köpük olana kadar mikser yardımı ile iyice çırpalım.
Daha sonra karışıma süt, sıvı yağ ve yoğurdu ekleyerek çırpmaya devam edelim.
Un, vanilya, kabartma tozu ve karbonatı da ilave ederek tekrardan çırpalım.
Tepsimizi yağlayalım ve kek harcımızı içerine boşaltarak spatula ya da tahta kaşık yardımı ile üzerini düzeltelim.
Tepsimizi bir kaç kez tezgaha vuralım ve hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayalım.
Kekimizin üzerine bolca susam serpelim. Bu aşamada dilerseniz fındık içi de serpebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirelim.
Pişen keki ilk sıcağı çıktıktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Bu anne keki tarifi ile mutfakta yeni lezzetler keşfetmek artık çok kolay. Yumuşacık ve sünger gibi bir dokuya sahip bu kek, özel günlerinizin ve günlük çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Şimdi fırınınızı ısıtın ve bu nefis keki deneyimleyin. Her bir dilimde, ev yapımı kekin o eşsiz lezzetini ve tazeliğini hissedeceksiniz. Unutmayın, iyi bir kek her zaman sevgiyle yapılır!