Pastaneden hiçbir farkı yok! Evde Laz böreği nasıl yapılır? Ustasından Laz böreği tarifi Pastaneden hiçbir farkı yok! Evde Laz böreği nasıl yapılır? Ustasından Laz böreği tarifi

Mıhlama, sadece dört malzemeyle hazırlayabileceğiniz, kahvaltıların vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Bu yöresel lezzeti evinizde denemek için gereken her şey burada!

Mısır unu ve Trabzon peynirinin birleştiği mıhlama, Karadeniz’in geleneksel tatları arasında öne çıkar. Bu pratik tarif ile mıhlama yapmanın püf noktalarını keşfedin.

Kahvaltı denilince akla gelen lezzetlerden biri olan mıhlama, tereyağı ve peyniriyle damak çatlatıyor. Evde kolayca yapabileceğiniz bu tarifle, sabahlarınız daha bir güzel başlayacak.

MALZEMELER

2 yemek kaşığı mısır unu
1 bardak Trabzon peyniri
1 bardak su
2 yemek kaşığı tereyağı

TARİF

Yağı sahanda eritin.
Az az unu ekleyin ve karıştırın.
Kavrulan una su ekleyin.
Peynirleri parçalayarak kaynayan suya atın.
Karıştırarak kıvam alana dek pişirin.

Mıhlama, hem pratik hem de lezzetli bir seçenek olarak kahvaltı sofralarınızı zenginleştirecek. Bu tarif ile mıhlama yapmak çok kolay. Şimdi bu eşsiz lezzeti deneyimlemek için mutfakta yerinizi alın ve bu geleneksel Karadeniz lezzetini evinizde yaşayın!