Karadeniz'in geleneksel lezzetlerinden kağıtta hamsi kebabı, evde kolayca yapılabilen tarifleriyle gündemde. Masterchef'in de dikkat çektiği bu lezzetli tarif, hamsi severlerin favorisi olmaya aday.

Hamsi kağıt kebabı, lezzetiyle damakları şenlendiriyor. Masterchef'in de ilgi odağı olan bu tarif, Karadeniz'in zengin mutfağını evlerinize taşıyor. İşte adım adım kağıtta hamsi kebabı yapılışı ve gerekli malzemeler.

Lezzetli bir hamsi tarifi arayanlar için kağıtta hamsi kebabı, ideal bir seçenek. Masterchef programında da yer alan bu tarif, hem pratik hem de leziz bir alternatif sunuyor. İşte kağıtta hamsi kebabının yapılışı ve püf noktaları

KAĞITTA HAMSİ KEBABI MALZEMELERİ

1 kilogram hamsi
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
4 adet domates
2 adet limon
5 adet defne yaprağı
Galeta unu
Tuz
Karabiber

HAMSİ KAĞIT KEBABI NASIL YAPILIR?

Hamsilerin kılçıklarını ayıklayın ve içini iyice temizledikten sonra yıkayıp kurulayın.

Bir güveç kabına yağlı kağıdı yerleştirin.

Güvecin en altına halka şeklinde dilimlenmiş domatesleri dizin.

Hamsileri galeta ununa bulayıp domateslerin üzerine yerleştirin.

Hamsilerin üzerinde önce zeytinyağını gezdirin.

Bu turşu ertesi güne hazır! Sırrı sadece 1 tatlı kaşığında! Kütür kütür Lahana Turşusu nasıl yapılır? Bu turşu ertesi güne hazır! Sırrı sadece 1 tatlı kaşığında! Kütür kütür Lahana Turşusu nasıl yapılır?

Ardından limonları halka şeklinde dilimleyip üzerine dizin.

Tuz ve karabiber serpiştirdikten sonra, en üst kısma balıkkokusunu alması için defne yapraklarını koyun.

Yağlı kağıdı hamsilerin üzerini kapatacak şekilde örtün.

Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin.

Fırından çıkan hamsileri soğan, maydanoz ve limon dilimleri eşliğinde servis edin. Afiyet olsun.