Pastane usulü dereotlu poğaça yapmak sandığınızdan çok daha kolay. Bu adım adım tarif ile evinizde mis gibi poğaçalar pişirebilirsiniz. İşte dereotlu poğaça tarifi!

Evde pastane tadında dereotlu poğaça yapmaya ne dersiniz? Bu tarif, size kahvaltılar ve çay saatleri için mükemmel bir seçenek sunuyor.

Bu tarif sayesinde bir daha fırına gitmeyeceksiniz! Lezzetli Kruvasan yapmanın en basit yolları Bu tarif sayesinde bir daha fırına gitmeyeceksiniz! Lezzetli Kruvasan yapmanın en basit yolları

Dereotunun ferahlığı ve tereyağının zenginliği ile harmanlanan bu poğaça tarifi, aileniz ve misafirleriniz tarafından çok sevilecek.

MALZEMELER

250 gram tereyağı
1 büyük çay bardağı sıvı yağ
1,5 büyük çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1/2 demet dereotu
1 çay kaşığı mahlep (isteğe bağlı)
6 – 6,5 su bardağı un

İçi için:

100 gram beyaz peynir
1 adet yumurta akı

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı susam

TARİF

Tereyağı, sıvı yağ, yumurtalar ister elle ister mikserle karıştırın.
Tuz, mahlep, şeker, kabartma tozu ve unu da ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Dereotu da eklendikten sonra hamurumuz hazır. Hamuru istediğiniz büyüklüğe göre tercihen 15-18 parçaya bölün. Hamurları yuvarlayıp yassılaştırın.
Ortalarına çırpılmış yumurta beyazı ve beyaz peynir karışımını ekleyip şekil verin (yumurta beyazı peynirin dışarı sızmasını engelleyecektir).
Üzerlerine yumurta sarısı ve susam serpip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 15- 20 dakika pişirin.

Dereotlu pastane poğaçası tarifi ile kahvaltılarınızı zenginleştirin. Bu kolay ve lezzetli tarif, tüm aile üyeleri tarafından sevilerek tüketilecek. Deneyin ve kahvaltılarınıza lezzet katın. Afiyet olsun!