Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz nefis 3-2-1 poğaça tarifi ile tanışın! Hem pratik hem de lezzetli olan bu poğaçalar, sofralarınıza lezzet katacak. İşte adım adım, herkesin yapabileceği 3-2-1 poğaça tarifi...

Sofralarınıza lezzet katacak, kolay ve pratik bir 3-2-1 poğaça tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Bu tarifle, hem zamandan tasarruf edecek hem de harika lezzetler yaratacaksınız. İşte adım adım 3-2-1 poğaça yapımı...

Çay saatlerinize ve kahvaltılarınıza renk katacak nefis bir 3-2-1 poğaça tarifi ile karşınızdayız! Kolayca yapabileceğiniz bu tarif, lezzetiyle sizi ve sevdiklerinizi mutlu edecek. İşte, adım adım ev yapımı 3-2-1 poğaça tarifi...

3-2-1 Poğaça Tarifi Malzemeler:

Hamuru için:

2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
3 paket kabartma tozu
4,5 su bardağı un

İçi için:

1 kase istediğiniz bir peynir çeşidi
1/2 demet maydanoz

Üzeri için:

1 çay bardağı galeta unu

Yapılış:

Hazırlık:

Fırını 180 derecede önceden ısıtın.
Yoğurt, sıvı yağ, tuz ve kabartma tozunu bir karıştırma kabında iyice karıştırın.

Hamurun Hazırlanışı:

Unun önce 4 bardak kadarını eleyerek yavaş yavaş hamura ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar unu kontrollü bir şekilde eklemeye devam edin.
Hamuru kapatarak yaklaşık 30 dakika kadar dinlendirin.

İç Harcın Hazırlanışı:

Peynir ve ince doğranmış maydanozu bir kasede karıştırın.

Poğaçaların Şekillendirilmesi:

Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde toplar koparın ve avucunuzun içinde yassılaştırın.
Ortasına hafifçe bastırarak açın.
Açtığınız hamurların içine 1-2 yemek kaşığı kadar iç harç ekleyin.
Hamurları sağdan soldan toparlayarak kapatın ve yuvarlayarak şekil verin.
Hazırladığınız poğaçaları galeta ununa bulayın ve fırın kağıdı serili tepsiye aralıklı olarak dizin.

Supangleyi daha önce hiç böyle denemediniz! Bu gizli malzemeyle Supangle Tarifi bambaşka olacak Supangleyi daha önce hiç böyle denemediniz! Bu gizli malzemeyle Supangle Tarifi bambaşka olacak

Pişirme:

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirin, üzerleri güzelce kızardıktan sonra fırından alın.

Püf Noktaları:

Unu dikkatli bir şekilde ekleyerek, hamurun kıvamına göre ayarlayın.
Hamurun üzerini kapatarak dinlendirme süresine özen gösterin, bu şekilde poğaçaların daha yumuşak olmasını sağlayabilirsiniz.
Poğaçaları galeta ununa bulamak, üzerlerinin daha çıtır olmasını sağlayacaktır.

3-2-1 Poğaça tarifi ile çay saatleriniz artık daha da lezzetli ve unutulmaz geçecek. Bu basit ve pratik tarifle, poğaça yapmanın keyfini çıkarabilirsiniz. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, tüm ailenin ve hatta komşularınızın bile favorisi olacak. Sıcak ya da ılık servis edebileceğiniz bu poğaçalar, çayın veya kahvenin yanında afiyetle tüketilecek. Unutmayın, mükemmel poğaça yapmanın sırrı, sevgiyle yoğrulan hamur ve doğru ölçülerdedir. Şimdi fırınlarınızı ısıtın ve bu lezzetli serüvene başlayın. Afiyet olsun!