Mısır ununun eşsiz lezzetiyle harmanlanmış yumuşacık poğaça yapmaya ne dersiniz? Bu basit tarif, mutfakta geçireceğiniz zamanı keyifli bir maceraya dönüştürecek.

Çıtır çıtır ve ağızda dağılan bir poğaça hayaliyle mutfakta zaman geçirmek isteyenler için mısır unlu poğaça tarifi, lezzetli bir yolculuğun kapılarını aralıyor.

Mısır ununun verdiği benzersiz tat ile poğaçalarınıza yeni bir soluk getirmeye hazır olun. Bu kolay ve etkileyici tarif, herkesin beğenisini toplayacak ve çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak.

Hamuru için;

3 su bardağı un
2 su bardağı mısır unu
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
1 paket kabartma tozu
150 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
3 yemek kaşığı yoğurt
1,5 çay kaşığı tuz

İçi için;

100 gr beyaz peynir

Üzeri için;

1 adet yumurta sarısı
Susam
Çörek otu

Yapılışı;

Çay saatlerinizi tatlandıracak: Bayatlamayan Kurabiye tarifi Çay saatlerinizi tatlandıracak: Bayatlamayan Kurabiye tarifi

İlk olarak uygun bir yoğurma kabının içerisine oda sıcaklığına gelmiş 150 gram tereyağı, 1 çay bardağı sıvı yağ, 3 yemek kaşığı yoğurt, birinin sarısını üzeri için ayırdığımız 2 adet yumurta, 1,5 çay kaşığı tuz, 2 su bardağı mısır unu, 3 su bardağı un ve son olarak 1 paket kabartma tozunu alalım.

Tüm malzemeleri homojen olana dek güzelce karıştıralım. Hamur ele yapışmayan ancak yumuşak kıvamlı bir hamur oluncaya dek güzelce yoğuralım.

Toparladığımız hamuru tezgaha alalım ve bıçakla 4 eşit parçaya güzelce bölelim. Her bir parçayı elimizle rulo yaparak bezelere ayıralım.

Bezeleri yuvarlayalım ardından bezeleri bir miktar genişletelim. Genişletme işleminden sonra içerisine peynirli iç harcını ilave edelim. 

Hamuru kapattıktan sonra son bir şekil verelim ve yağlı kağıt serili olan fırın tepsinin içerisine hamurlarımızı yerleştirelim.

Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını güzelce sürelim. İsteğe bağlı olarak susam ve çörek otu serpelim.

Poğaçaların güzel kabarması için üzerine çizikler atalım ve önceden ısıttığımız 180 derece fırında alt üst fansız ayarda yaklaşık 30 dakika pişirelim.

Sürenin sonunda fırından çıkarıp afiyetle tüketebilirsiniz.

Mısır unlu poğaça tarifi, hem kolaylık hem de lezzet bakımından mutfaklarınızda yeni bir favori olacak. Bu özel tarif ile misafirlerinize sunabileceğiniz harika lezzetler yaratabilir, çay saatlerinizi tatlandırabilirsiniz. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti keşfedin. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi