Ispanak, genellikle sağlıklı salataların ve yemeklerin vazgeçilmezi olarak bilinir. Ancak ıspanaklı pasta ile mutfakta yeşil bir devrim yaratmaya hazır olun. Bu tarif, ıspanak sevmeyenleri bile tatlıya dönüştürebilir!

Çay saatlerinizin vazgeçilmez lezzeti olmaya aday ıspanaklı pasta, hem göze hem damağa hitap ediyor. Ispanaklı pastanın nasıl yapıldığını merak ediyorsanız, doğru yerdesiniz. İşte, adım adım ıspanaklı pasta tarifi...

Ispanaklı pasta, ilginç tarifler arasında yer alsa da lezzetiyle herkesi etkiliyor. Sağlıklı ve renkli bir alternatif arayanlar için ıspanaklı pasta, mutfakta yenilik yapmak isteyenlerin yeni favorisi olacak.

Ispanaklı Pasta Tarifi

Malzemeler

Keki için;

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
1 çay bardağı süt (125 ml)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
250 gram ıspanak (1 su bardağı ıspanak püresi)

Kreması için;

2,5 su bardağı süt (500 ml)
4 yemek kaşığı un
1 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

Üzeri için;

1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt (200 ml)

Ispanaklı Pasta Nasıl Yapılır?

Ispanaklı pasta tarifi için öncelikle yıkadığımız ıspanakları tencereye alalım.
Üzerine sıcak su ekleyerek ıspanaklar diriliğini kaybedinceye kadar 1-2 dakika haşlayalım.
Haşlanan ıspanakları hızlıca soğumaları için soğuk sudan geçirerek süzdürelim ve rondodan geçirelim.
Uygun bir karıştırma kabına yumurtaları ve toz şekeri alarak mikserle köpük köpük olana kadar çırpalım.
Üzerine süt, sıvı yağ ve püre haline getirdiğimiz ıspanakları ekleyelim.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek malzemeler güzelce karışana kadar çırpalım.
Hazır olan harcımızı tabanına pişirme kağıdı serdiğimiz kelepçeli kalıba boşaltalım. 
Kekimizi önceden ısıttığımız 170°C fırında 40 dakika pişmeye bırakalım.
Pişen keki fırından alalım ve ılıması için bekletelim. Bizde bu sırada pastanın kremasını hazırlayalım.
Kreması için süt, şeker ve unu uygun bir tencereye alarak tel çırpıcı ile karıştıralım ve pişmeye bırakalım. Bu aşamada sürekli karıştıralım.
 Kremamız koyulaşıp kaynamaya başladığında ocağı kapatalım ve içerisine tereyağı ve vanilya ekleyerek tereyağı eriyene kadar karıştıralım.
Soğuması için kremamızı bir kenara alalım. Ara ara karıştırmayı unutmayalım.
Soğuyan keki kalıptan çıkartalım ve üzerindeki kabarık kısmı bıçak yardımı ile keselim ve düzeltelim.
Ardından kekimizi dikkatli bir şekilde ortadan iki keselim.
Kestiğimiz kekin alt tabanını servis tabağına aktaralım.
Üzerine soğuyan kremayı boşaltalım. Bir spatula veya pasta sıvama aparatı yardımıyla kremayı yayarak olabildiğince eşitleyelim.
Diğer keki de kremanın üzerine kapatalım.
Son olarak pastanın her tarafını soğuk sütle çırptığımız krem şanti ile güzelce kaplayalım.
Dilerseniz pastanın üzerini elinizde ufaladığınız kek parçaları ile kaplayabilirsiniz.

Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı! Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı!

Ispanaklı pasta, görünüşüyle olduğu kadar tadıyla da sizi şaşırtacak bir lezzet. Bu benzersiz ve sağlıklı tatlı, ıspanaklı pasta tarifi ile mutfakta yenilik yapmak isteyenlere ilham veriyor. Ispanak sevmeyenlerin bile bayılacağı bu tarif, çay saatlerinize renk ve tat katacak. Deneyin ve yeşilin tatlı haline siz de şahit olun! Afiyet olsun!