Ev yapımı kurabiye lezzetinin yerini hiçbir şey tutamaz, özellikle de limonlu çatlak kurabiye gibi ferahlatıcı bir lezzetse! Bu tarifle, çay saatlerinizi hem renklendirin hem de sevdiklerinizi mutfağa davet edin.

Misafirlerinize sunabileceğiniz, limonun ferahlatıcı lezzetiyle bezeli enfes bir tat arayışındaysanız, limonlu çatlak kurabiye tarifimize bayılacaksınız. Her ısırıkta limonun verdiği taze lezzeti hissedeceksiniz.

Çay saatlerinizde fark yaratmak ve sevdiklerinize unutulmaz tatlar sunmak istiyorsanız, limonlu çatlak kurabiye tarifimiz ile mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun. Bu tarif, limonun tazeleyici lezzetini kurabiyelerinizle buluşturacak.

Limonlu Çatlak Kurabiye Tarifi

Malzemeler

Supangleyi daha önce hiç böyle denemediniz! Bu gizli malzemeyle Supangle Tarifi bambaşka olacak Supangleyi daha önce hiç böyle denemediniz! Bu gizli malzemeyle Supangle Tarifi bambaşka olacak

2 adet yumurta
1 büyük çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet limon kabuğu rendesi
Yarım limon suyu (4 yemek kaşığı)
1 çay kaşığı zerdeçal
1 pk vanilya
1 pk kabartma tozu
2.5 su bardağı un

Limonlu Çatlak Kurabiye Tarifi 

Öncelikle un hariçindeki tüm malzemeleri karıştırın,sonra yavaş yavaş unu ekleyerek yedirin .

Ele yapışmayan bir hamur olana kadar un ekleyin, un miktarı unun markasına yada yumurta gramajına göre değişiyor.

Ele yapışmayan bir hamur yaptıktan sonra elinizi hafif yağlayarak hamuru ceviz büyüklüğünde yuvarlayın tepsiye dizin.

En son üzerine tekrardan pudra şekeri serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin.

Limonlu çatlak kurabiyeleriniz hazır! Bu ferahlatıcı lezzet, çay saatlerinizi şenlendirirken, misafirlerinizin de beğenisini toplayacak. İster sıcak bir çayın yanında, ister soğuk bir limonatanın eşliğinde sunun, limonlu çatlak kurabiyeleriniz herkesin favorisi olacak. Tarifimizi denediğinizde, limonun bu muhteşem dönüşümüne siz de şahit olacaksınız. Afiyet olsun!