Sıcak havalar geldiğinde serinletici bir içeceğin yerini hiçbir şey tutamaz. Peki ya klasik limonatanızı çilekle buluşturmaya ne dersiniz? Çilekli limonata, hem ferahlatıcı tadıyla hem de eşsiz rengiyle yaz sofralarınızın vazgeçilmezi olacak.

Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı! Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı!

Yaz aylarında serinlemenin en lezzetli yolu, ev yapımı çilekli limonatadan geçiyor. Limonun ferahlığına çileğin tatlılığını ekleyerek ortaya çıkan bu nefis içeceği, misafirleriniz de çok sevecek.

Yazın en sıcak günlerinde bile serin kalmak mümkün! Evde kolayca hazırlayabileceğiniz çilekli limonata, sıcaklara karşı en lezzetli çözümünüz olacak. Çilek ve limonun mükemmel uyumu, bu tarifi vazgeçilmez kılacak.

ÇİLEKLİ LİMONATA TARİFİ

Malzemeler

15-20 adet çilek
3 adet limon
¾ su bardağı toz şeker
5 su bardağı su

Yapılışı

Limonların kabuklarını rendenin ince kısmıyla aldıktan sonra sularını sıkın.
Limon kabuğu rendesini bir kase içinde toz şekerle birlikte karıştırarak 1-2 dakika yoğurun.
Üzerine limon suyunu ilave edin. Şeker eriyene dek karıştırın.
Yıkayıp saplarını ayıkladığınız çilekleri bir blendera alın. Üzerine limonlu karışımı ilave edin. Pürüzsüz olana dek yüksek ayarda karıştırın.
Karışımı bir süzgeç yardımıyla süzün.
Süzdüğünüz karışıma suyu da ilave ederek bir sürahiye aktarın.
Buzdolabında soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Yazın bunaltıcı sıcaklarına karşı serinletici ve lezzetli bir çözüm arıyorsanız, çilekli limonata tarifi tam size göre. Hem pratik hem de nefis olan bu içeceği hemen denemek isteyeceksiniz.