Yeni tatlar denemek isteyenler için mükemmel bir tarif önerimiz var: Çökertme Kebabı! Bodrum'un meşhur lezzeti olan bu kebap, hem kolay yapımı hem de eşsiz tadıyla gönülleri fethediyor. Etin ve patatesin muhteşem buluşmasıyla sofralarınıza renk katacak.

Eğer et yemeklerinde farklılık arıyorsanız, Çökertme Kebabı tam size göre. Çıtır patateslerin üstünde sunulan bu lezzetli kebap, kolay yapımıyla da kalbinizi kazanacak. Bodrum usulü bu kebabı evde denemek isteyenler için adım adım tarifimizi kaçırmayın!

Çökertme Kebabı, klasik kebap tariflerinden sıkılanlar için harika bir alternatif. Bodrum'dan gelen bu lezzet, etin ve çıtır patateslerin mükemmel uyumuyla sofralarınıza geliyor. Misafirlerinizi etkileyecek bu kolay tarifi hemen denemelisiniz.

ÇÖKERTME KEBABI TARİFİ

Malzemeler

Eti için:

300 gram dana kontrfile
2 yemek kaşığı sıvı yağ
½ çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Et marinasyonu için:

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

1 adet rendelenmiş soğan
½ çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
½ su bardağı süt
1 su bardağı soda
1 yemek kaşığı tereyağı(pişirmek için)

Kibrit patates için:

2 adet orta boy patates
1,5 su bardağı ayçiçek yağı (kızartmak için)

Domates sosu için:

2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 adet rendelenmiş domates

Servisi için:

4 yemek kaşığı sarımsaklı yoğurt

Yapılışı

Fazla yağlı kısımlarından arındırılmış biftek ya da bonfile dilimlerini uzun ince şeritler halinde kesin. Et marinasyonu için yüm malzemeleri bir kapta karıştırın ve üzeri streç filmle kaplı kapta buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
Kabuğunu soyduğunuz patatesleri kibrit büyüklüğünde kesin.
Bol suda durulayıp üzerlerini kağıt havlu yardımıyla kurulayın.
Küçük bir tencerede kızdırdığınız derin yağda birkaç partide altın sarısı rengini alana kadar kızartın.
Kağıt havlu serili bir tabağa alıp dinlendirin.
Etleri kızartmak için mümkünse döküm bir tavada az miktarda sıvı yağı kızdırın. Tereyağını ekleyin. Marine olan etleri yüksek ateşte pişirin. Renk aldıklarında tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi katıp ocaktan alın.
Domates sosu hazırlamak için; tereyağını küçük bir tavada kızdırın.
Üzerine pul biber ve rendelenmiş domatesi ekleyip, 10 dakika kadar pişirin ve ocaktan alın.
Servis tabaklarına sırasıyla; kızartılmış kibrit patates, çırpılmış sarımsaklı yoğurt, domates sos ve sotelenmiş et dilimlerini alıp kızarmış domates ve yeşil biberle süsleyebilirsiniz.

Çökertme Kebabı, hem kolay yapımı hem de lezzetiyle sofralarınızın yeni gözdesi olacak. Etin marine edilmiş nefis aroması ve çıtır patateslerin enfes uyumuyla hazırlanan bu tarif, klasik kebaplardan sıkılanlar için harika bir seçenek. Bu tarifi denediğinizde, evinizdeki favori kebap tariflerinden biri olacağına emin olabilirsiniz. Şimdi, mutfağa girip bu nefis kebabı hazırlamanın tam zamanı!