Canınız kurabiye mi çekti? İşte size kısa sürede yapabileceğiniz harika bir sütlü kurabiye tarifi. Yumuşak dokusu ve enfes lezzeti ile bu kurabiye, çay ve kahve saatlerinizin yıldızı olacak.
Tatlı krizlerinize çözüm arıyorsanız, sütlü kurabiye tarifi tam size göre. Kolay yapımı ve lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakan bu kurabiyeler, çayın yanına mükemmel bir eşlikçi olacak.
Sütlü kurabiye, hem pratik yapımı hem de nefis tadı ile çay saatlerinizin vazgeçilmezi olmaya aday. Yumuşacık dokusu ve lezzetli içeriği ile bu kurabiye, herkesin favorisi olacak. İşte adım adım tarifimiz.
Malzemeler:
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı süt
1 tane yumurta sarısı (akı üzeri için )
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
Üzeri için :
Yumurta akı
ceviz kırığı
Sütlü Kurabiye Tarifinin Hazırlanışı
Öncelikle yoğurma kabına 1 adet yumurta sarısı, 1 su bardağı pudra şekeri, yarım su bardağı sıvı yağ, yarım su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı alalım. Çırpıcı ile malzemeleri güzelce karıştıralım. Daha sonra 3 su bardağı unu yavaş yavaş ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayalım. Hamurdan bir parça alarak avucumuzun içerisinde yuvarlayıp şekillendirelim. Kurabiyelerimizin üzerini önce yumurta akına ardından ceviz kırığına bulayalım. Bütün hamur bitinceye kadar kurabiyelerimizi şekillendirmeye devam edelim. Şekillendirdiğimiz kurabiyeleri pişirme kâğıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim. Kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 170 derece altüst ayardaki fırında 20 dakika pişmeye bırakalım.