Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz ve misafirlerinizin bayılacağı cevizli fındıklı kurabiye tarifimizle tanışın. Hem lezzetli hem de bayatlamayan bu kurabiye, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak!

Çay saatleriniz için yeni bir lezzet arayışında mısınız? Ceviz, fındık ve kuru üzümün harika uyumunu barındıran bu kurabiye tarifiyle, tatlı sohbetlerinize eşlik edecek bir lezzet yaratın.

Misafirlerinizi şımartmak ve çay saatlerinizi tatlandırmak için mükemmel bir tarif arıyorsanız, işte cevap: Cevizli, fındıklı ve kuru üzümlü kurabiye. Bu tarif ile her ısırıkta ayrı bir lezzet keşfedeceksiniz!

Cevizli Fındıklı Kurabiye Malzemeleri:

200 gram tereyağı
50 gram pudra şekeri
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta sarısı
2 kaşık sirke
400 gram un
1 paket kabartma tozu
½ su bardağı çekilmiş ceviz ve fındık
1 çay bardağı kuru üzüm
Yumurta akı (üzeri için)
Ceviz ve fındık kırığı (üzeri için)

Cevizli Fındıklı Kurabiye Tarifi:

Öncelikle, hamur yoğuracağınız bir kaba tereyağını, pudra şekerini, sıvı yağı, yumurta sarılarını ve sirkeyi alıp güzelce karıştırın.

Daha sonra, kabartma tozunu ekleyin ve unu azar azar ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.

Hamurunuz kıvama geldikten sonra, kuru üzüm, ceviz ve fındık kırıklarını ekleyin ve hamur ile iyice karıştırın.

Tezgâh üzerine hamuru alın ve yaklaşık 1 cm kalınlığında açın.

Açtığınız hamurun üzerine fırça yardımıyla yumurta akını sürün ve üzerine kalan fındık ve ceviz kırıklarını serpiştirin.

Daha sonra, bir rulet ya da bıçak yardımıyla istediğiniz şekillerde kesin.

Kesilmiş hamurları, yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıralayın.

Osmanlı mutfağının eşsiz tatlısı: Şerbetini tam çeken Şekerpare tarifi Osmanlı mutfağının eşsiz tatlısı: Şerbetini tam çeken Şekerpare tarifi

Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında, kurabiyeleri yaklaşık 15 dakika kadar pişirin.

Pişen kurabiyeleri fırından çıkarın ve soğuduktan sonra servis edin.

Artık çay saatleriniz için yeni bir yıldızınız var: Cevizli, fındıklı ve kuru üzümlü kurabiye. Bu tarifle, misafirlerinize sunabileceğiniz lezzetli ve pratik bir seçenek elde ettiniz. Deneyin, tadın ve bu eşsiz lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Unutmayın, iyi tarifler paylaştıkça güzelleşir. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi