Kahve severlerin vazgeçilmezi Starbucks kurabiyelerini kendi mutfağınızda yapmaya ne dersiniz? Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, kahve molalarınıza eşlik edecek.

Starbucks kurabiye lezzetlerini evinizde canlandırmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Bu basit ve etkili tarif ile misafirlerinizi şaşırtacak, lezzetli kurabiyeler yaratabilirsiniz.

Kendi Starbucks tarzı kurabiyelerinizi yaparak, evde lezzetli bir deneyime adım atın. İşte Starbucks'tan ilham alarak hazırlayabileceğiniz kolay kurabiye tarifimiz.

Starbucks Kurabiye Tarifi

Malzemeler

2 adet yumurta sarısı
150 gr tereyağı veya margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı su
Yarım paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Yarım su bardağı damla çikolata
2,5 su bardağı un

Starbucks Kurabiye Tarifi

Starbucks kurabiye hamuru için oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta sarısı ve pudra şekerini bir karıştırma kabına alalım.
Mikserle tüm malzemeyi iyice karışıncaya kadar çırpalım.
Ardından vanilya, kabartma tozu, tarçın, su ve unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayacak bir kıvama gelinceye kadar hamuru yoğuralım.
Son olarak hamurun içerisine çekilmiş ceviz ve damla çikolatasını ilave edelim. Hamuru hızlıca tekrardan yoğuralım. Damla çikolataların erimemesi için bu aşamada hızlı olmanızı tavsiye ederim.
Hamurdan irice parçalar koparalım. Elimizle yuvarladıktan sonra avucumuzun içi ile bastırarak şekil verelim.
Hazırladığımız kurabiyeleri pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim.
Kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 180 °C fırında yaklaşık 20 dakika boyunca pişmeye bırakalım.
Sürenin sonunda pişen kurabiyelerimizi fırından alalım ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletelim. Ardından servis edelim.

Supangleyi daha önce hiç böyle denemediniz! Bu gizli malzemeyle Supangle Tarifi bambaşka olacak Supangleyi daha önce hiç böyle denemediniz! Bu gizli malzemeyle Supangle Tarifi bambaşka olacak

Bu özel Starbucks ilhamlı kurabiye tarifi ile kendi mutfaklarınızda kahve dükkanı lezzetlerini yakalayabilirsiniz. Hem lezzetli hem de pratik olan bu tarif, kahve molalarınızı ve atıştırmalık zamanlarınızı daha da özel kılacak. Kendi elinizle hazırladığınız bu lezzetli kurabiyelerle, misafirlerinizi etkileyecek ve kahve keyfinizi ikiye katlayacaksınız. Afiyet olsun!