Tatlı krizleriniz için hem hızlı hem de lezzetli bir çözüm arıyorsanız, limonlu çatlak kurabiye tam size göre. Basit malzemelerle, mutfakta geçireceğiniz kısa bir zaman sonrasında, çayınızın yanına eşlik edecek mükemmel lezzet.

Limonlu çatlak kurabiye, hem görsel güzelliği hem de eşsiz lezzetiyle sofralarınızı süslemeye aday. Bu tarif, limonun asidik dokunuşuyla tatlıya yeni bir boyut kazandırıyor.

Yapımı kolay, lezzetiyle mest eden bir kurabiye tarifi arayanlar, doğru yerdesiniz. Limonun verdiği taze aroma ile çatlak kurabiyeleriniz, misafirlerinizden tam puan alacak.

Limonlu Çatlak Kurabiye Tarifi

Malzemeler

Kahvenizin yanına eşlik edecek Nefis Berliner tarifi Kahvenizin yanına eşlik edecek Nefis Berliner tarifi

2 yumurta
2 yemek kaşığı hamurun içerisine – 2 yemek kaşığı kadar da hamur toplarını bulamak için pudra şekeri
yarım çay bardağı toz şeker
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 limon kabuğu rendesi
1 limonun suyu
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı zerdeçal

Limonlu Çatlak Kurabiye Tarifi

1. Hamuru yapacağınız derin kabın içerisine yumurtaları kırın.

2. İçerisine, pudra şekeri ve toz şekeri, sıvı yağ, limon rendesi ve suyunu ilave ederek çatalla iyice çırpın.

3. Ardından, un kabartma tozu ve zerdaçalı da ekleyerek bir kaşık yardımı ile iyice ezerek karıştırıp yumuşak bir harç kıvamına gelen hamuru buzdolabına kaldırarak 15-20 dakika dinlendirin.

4. Kalan pudra şekerini kaseye alın.

5. Buzdolabında beklettiğiniz hamuru alın ve büyük ceviz iriliğinde toplar yaparak her tarafını pudra şekerine bulayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

6. 180 dereceye ayarlanıp ısıtılmış fırında pişirin.

7. Tarifte ortalama pişirme süresi verilmiştir. Siz fırınınızın pişirme özelliğine göre süreyi ayarlayıp pişirme sürenizi belirleyin.

Tatlı ve ferah bir lezzet arayışında olan herkes için limonlu çatlak kurabiye, mükemmel bir seçenek. Bu tarif, az malzemeyle büyük lezzetler yaratmanın en güzel örneklerinden biri. Hem göze hem damağa hitap eden bu kurabiyelerle, çay saatleriniz daha keyifli, tatlı krizleriniz ise çok daha lezzetli geçecek. Unutmayın, mutfakta yaratıcılık sınır tanımaz; limonlu çatlak kurabiyenizi yaparken kendi dokunuşlarınızı eklemekten çekinmeyin. Afiyet olsun!