Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı! Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı!

Fındıklı kurabiye, mis gibi kokusu ve eşsiz lezzetiyle mutfaklarımızın vazgeçilmezi. Bu tarif, evde kolayca hazırlayabileceğiniz, her lokmada fındığın lezzetini hissedeceğiniz bir lezzet sunuyor. Hadi başlayalım!

Fındıklı kurabiye yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Bu basit ve lezzetli tarifle, fındıklı kurabiyelerinizi adeta bir usta gibi yapacaksınız. Çayın yanında, misafirlerinize sunmak için ideal bir seçenek!

Ev yapımı fındıklı kurabiye ile mutfakta harikalar yaratmaya ne dersiniz? Bu basit ve pratik tarif, tereyağının yumuşaklığı ve fındığın çıtırlığı ile unutulmaz bir tat bırakacak. İşte malzemeler ve yapılışı!

Fındıklı Kurabiye Tarifi

Malzemeler

150 gram tereyağı (Yada margarin)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta (1 inin akı üzeri için ayrılır)
1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
1 çay bardağı nişasta
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (Ele yapışmayan yumuşak hamur)

Üzeri için

Yarım su bardağından fazla fındık kırığı
Ayırdığımız yumurta akı

Fındıklı Kurabiye Tarifi

Un, kabartma tozu hariç tüm malzeme karıştırılır.
Kabartma tozu ve un kontrollü bir şekilde eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edip hamurdan cevizden büyük parçalar koparıyoruz.
Yuvarlayıp önce yumurta akına sonra fındık kırığına bulayıp tepsiye diziyoruz.Bir tepsi kurabiye çıkıyor.
Önceden ısıtılmış 180 dc fırından üzeri hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz. 

İşte karşınızda, ağızda dağılan, çay saatlerinizi şenlendirecek fındıklı kurabiye tarifi! Bu tarifle, ev yapımı kurabiyeleriniz herkes tarafından beğenilecek ve sık sık yapmak isteyeceksiniz. Fındıklı kurabiyelerinizi dostlarınızla paylaşmayı unutmayın ve bu lezzetli anların tadını çıkarın. Afiyet olsun!