Mutfakta yaratıcılığınızı sergilemenin zamanı! Kolayca hazırlayabileceğiniz nişastalı un kurabiye tarifiyle, çay saatlerinize lezzet katın. İşte adım adım yol gösteren tarifimiz.

Nişastalı Un Kurabiyesi Tarifi

Malzemeler

½ su bardağı buğday nişastası (mısır nişastası da olur)
3 su bardağı un
1 yumurta
200 gram tereyağı
½ su bardağı pudra şekeri
1 vaniya
1 kabartma tozu

Nişastalı Un Kurabiyesi Tarifi

Karıştırma için uygun bir kap alın içerisine nişastayı üzerine yumurtayı, tereyağını ve vanilyayı alın iyice karıştırın.

Ardından karışımın üzerine kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ekleyin hamurunuzu oluşturun.

Hamurunuz kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olmasına dikkat edin.

Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın yuvarlayarak şekil verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yapışmayacak biçimde dizin.

Daha önceden 160 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika kontrollü pişirin.

MasterChef Künefe tarifi: Malzemeler ve yapılışı! Künefe nasıl yapılır? MasterChef Künefe tarifi: Malzemeler ve yapılışı! Künefe nasıl yapılır?

Kurabiyeleriniz pembeleşmeden fırından alın. Soğumaya bırakın.

Soğumuş olan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz. 

Nişastalı un kurabiye tarifi, çay saatlerinizi lezzetle taçlandıracak bir seçenek sunuyor. Kolay ve pratik yapımıyla, herkesin beğenisini kazanacak bu kurabiyeler, misafirlerinize sunabileceğiniz enfes bir ikram olacak. Kurabiyelerinizi kapalı bir kutuda saklayarak uzun süre tazeliğini korumasını sağlayabilirsiniz. Şimdi fırınınızı ısıtın ve bu harika tarife başlayın. Afiyet olsun!