Evinizde ağızda kum gibi dağılan, lezzetiyle herkesi mest edecek bir kurabiye yapmaya ne dersiniz? İşte size adım adım kolay kurabiye yapımının sırları...

Kıyır kıyır ve ağızda dağılan bu kurabiye, çay saatlerinizin yıldızı olmaya aday. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, tüm aile üyeleri ve misafirleriniz tarafından sevilecek.

Lezzetli bir kurabiye yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Evde bulunan malzemelerle hazırlayabileceğiniz kıyır kıyır kurabiye tarifi, tatlı krizlerinizin kurtarıcısı olacak.

Kolay Kurabiye Tarifi

Supangleyi daha önce hiç böyle denemediniz! Bu gizli malzemeyle Supangle Tarifi bambaşka olacak Supangleyi daha önce hiç böyle denemediniz! Bu gizli malzemeyle Supangle Tarifi bambaşka olacak

Malzemeler

100 gram tereyağı veya margarin
1 çay bardağı pudra şekeri (tepeli)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 paket vanilin
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yaklaşık 3,5 su bardağı un

Kolay Kurabiye Tarifi

Oda ısısında yumuşamış margarin ve şekeri spatula ile güzelce karıştıralım.
Sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edelim.
Yumurtayı ekleyip karıştıralım ve unun yarısını, vanilin ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
Kalan unu da kontrollü olarak ekleyip orta yumuşaklıkta bir kurabiye hamuru yoğuralım.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım avuç içimizde biraz yassılaştırıp bıçak ile şekil verelim.
Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizip 170 derece fırında altı pembeleşinceye kadar pişirelim.