Anne kekinin o eşsiz lezzetini evinizde de yaşamak istiyorsanız, işte size mükemmel bir tarif. Bu tarif ile kekiniz hem çok kabaracak hem de unutulmaz bir tat bırakacak.

Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak anne keki için gereken tüm malzemeler ve püf noktaları bu tarifte. Evde kolayca yapabileceğiniz bu kek, tüm ailenizin favorisi olacak.

Kek, her zaman sevilen bir atıştırmalıktır, özellikle de anne eli değmiş gibi kabaran ve lezzetli olduğunda. İşte anne kekinin sırrını paylaştığımız bu tarif ile siz de mükemmel kekler yapabilirsiniz.

MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt (ya da yoğurt)
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un

TARİF

3 yumurtayı karıştırma kabına alalım.
Şekeri katıp mikserle 3-4 dakika çırpalım. olsun
Süt, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyelim ve çok az tekrar çırpalım.
Tereyağı ile yağladığımız tepsiye dökelim. 150 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Bu lezzeti denemeyen pişman oluyor! Çocukluğunuzun tatlı anılarını canlandıracak Köstebek Pasta tarifi Bu lezzeti denemeyen pişman oluyor! Çocukluğunuzun tatlı anılarını canlandıracak Köstebek Pasta tarifi

Anne keki tarifi ile evinizde unutulmaz lezzetler yaratmaya hazır olun. Bu tarifle, çay ve kahve yanında sunabileceğiniz, mis gibi kokan ve kıyır kıyır bir kek yapabilirsiniz. Her ısırıkta sizi çocukluğunuza götürecek bu keki yapmak sandığınızdan çok daha kolay. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti sevdiklerinizle paylaşın!