Herkesin seveceği bir tarif arıyorsanız, patatesli kek tam size göre! Börek lezzetinde bu kek, çay saatlerinizi şenlendirecek ve misafirlerinizden tam not alacak. İşte adım adım patatesli kek yapımı!

Çayın yanında ne ikram edeceğinizi mi düşünüyorsunuz? Ev yapımı patatesli kek ile tanışın! Börek tadında bu kek, hem göze hem damağa hitap ediyor. Pratik tarifiyle herkesi mutfakta şef yapmaya aday!

Sofralarınızı börek tadında bir kek ile taçlandırmaya ne dersiniz? Patatesli kek tarifimiz, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Bu kolay ve lezzetli tarifle mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun.

Patatesli Kek Tarifi

Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı! Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı!

Malzemeler

3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet soğan
3 adet patates
Küçük bir kase beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
2 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un

Üzeri için:

Susam

Patatesli Kek (Börek Tadında) Tarifi Nasıl Yapılır?

1.     İlk önce patatesleri yıkayıp küp şeklinde küçük küçük doğrayın .

2.     Soğanı ve maydanozları da küçük olarak doğrayıp hazır edin.

3.     Oda sıcaklığındaki yumurtaları mikserle çırpıp üzerine yoğurt, sıvı yağ, peynir, karabiber, pul biber ve tuzu ekleyip karıştırın.

4.     Doğramış olduğumuz patates, soğan ve maydanozu ekleyip tekrar karıştırın.

5.     En son kabartma tozu ve unu ekleyerek karıştırın.

6.     Dikdörtgen borcama yağlı kağıt serip malzemeyi dökün

7.     Üzerine susam döküp, 180°C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

8.     Yaklaşık yarım saat sonra servis edin. İsteyen içine dereotu da koyabilir.

Patatesli Kek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir? 

·        Kekin daha çok kabarması için yumurtalar yüksek devirde iyice çırpılmalı.

·        Patatesin iyice pişmesi için küçük küçük küpler halinde kesilmeli.

·        Diğer malzemeler eklendikten sonra kaşık ya da spatula yardımı ile yumurtanın köpüğü söndürülmeden harç yavaş yavaş karıştırılmalı.

·        Patatesli kekin eşit şekilde yayılması için en önemli püf noktası, düzgün bir şekilde tepsi veya borcama yayılmasıdır.

·        Pişen patatesli kek, ilk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimlenerek servis edilebilir.

Patatesli kek tarifimizle çay saatleriniz artık daha lezzetli ve keyifli geçecek. Bu tarif, hem pratikliği hem de nefis börek tadıyla tüm ailenizi ve misafirlerinizi mutlu edecek. Şimdi mutfağa girin ve bu harika tarifi deneyin, afiyet olsun!