Geleneksel Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan içli köfteyi evinizde yapmaya ne dersiniz? Bu tarif ile, hem kolay hem de pratik bir şekilde lezzetli içli köfteler hazırlayabilirsiniz. Adım adım rehberimiz sayesinde, herkesin beğenisini kazanacak içli köfteler yapmak artık çok kolay.

İçli köfte, özel günlerin ve davet sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Evde içli köfte yapmanın en kolay ve pratik yollarını bu tarifte bulacaksınız. Adım adım açıklamalar ve püf noktaları ile mükemmel içli köfteler hazırlamak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Mutfağa girin ve bu lezzeti keşfedin!

Evde içli köfte yapmayı hiç denediniz mi? Bu tarifle, içli köfte yapmanın aslında ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz. Detaylı anlatımımız ve püf noktalarımız ile içli köfte yapmanın tüm inceliklerini öğrenebilirsiniz. Hadi başlayalım ve mutfağımızı bu lezzetli köftelerle dolduralım!

MALZEMELER

2 bardak ince bulgur
1 bardak irmik
3 bardak kaynar su
1 yumurta
Birer yemek kaşığı biber salçası, domates salçası, zeytinyağı
3 kaşık un
2 çay kaşığı kırmızı biber ve tuz
Yarım bardak su
4 soğan
Birer çay kaşığı nane, kekik, pul biber
Yarım çay kaşığı kimyon
10 dal maydanoz
1 bardak ceviz içi

TARİF

Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı! Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı!

Bulgur ve irmiği kapağı kapalı bir şekilde kaynar suda yarım saat bekletin.
Bir tavada yağ ve kıymayı pişirin.
Suyunu da ekleyerek suyu çekilene dek pişirmeye devam edin.
Soğanları ekleyin ve kavurun.
Cevizleri de ekleyip bir süre daha pişirin.
Ocağı kapatınca kıyılmış maydanozları ekleyin ve soğuması için kenara koyun.
Bulgur karışımını bir tepsiye alın ve diğer malzemeleri ekleyerek yoğurun.
Hamuru yarım saat dinlendirin.
Hamurdan parçalar alıp elinizle şekil vererek kıymalı iç harçtan koyun ve kapatın.
Kızgın yağda tüm köfteleri kızartın.

İçli köfte yapımı, biraz zaman ve emek gerektirse de sonucu kesinlikle buna değiyor. Bu tarif ile adım adım ilerleyerek mükemmel içli köfteler yapabilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzete bayılacak. İçli köfte tarifimizi denediğiniz için teşekkürler, afiyet olsun!