Kahvaltılarınıza yeni bir soluk getirecek haşhaşlı çörek tarifiyle tanışın. Bu lezzetli tarif, sabahlarınızı daha da güzelleştirecek.

Evinizde haşhaşlı çörek yaparak misafirlerinizi şaşırtmaya ne dersiniz? İşte adım adım haşhaşlı çörek yapmanın en kolay yolu.

Lezzetli ve doyurucu bir başlangıç için haşhaşlı çörek tarifi. Bu tarif ile evde kolayca haşhaşlı çörek yapabilirsiniz.

MALZEMELER

Hamurunu hazırlamak için:
1 bardak ılık su
1 bardak ılık süt
1 çay bardağı yağ
2 yemek kaşığı şeker
1 yumurtanın akı
1 tatlı kaşığı tuz
5 bardak un
1 paket maya

İç harcı için:

Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı! Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı!

200 gram haşhaş
1 bardak yağ
1 bardak ceviz içi

TARİF

Hamur malzemelerini bir kapta karıştırın ve yoğurun.
Üzerini örterek bir kenarda dinlendirin.
İç harç malzemelerini bir kapta karıştırın.
Bekleyen ve mayalanan hamuru 4 eşit parçaya ayırın.
Her bir parçayı biraz açarak iç harcı hamurlara bölüştürün.
Uzun şeritler hâlinde kesin ve elinizle burgu şekli verin.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Sıcak fırında 170 derece yarım saat kadar pişirin.

Bu haşhaşlı çörek tarifi ile evinizde hamur işlerine yeni bir boyut getirebilirsiniz. Gerek kahvaltılarda gerekse öğleden sonra çayın yanında sunabileceğiniz bu lezzetli çörekler, hem göze hem damağa hitap ediyor. Pratik malzemelerle hazırlayabileceğiniz bu çöreklerle misafirlerinizi etkileyin ve onlara unutulmaz lezzetler sunun. Şimdiden afiyet olsun!